Het St Janslyceum biedt voldoende ruimte om de enorme hoeveelheid speelgoed overzichtelijk te presenteren en te verkopen.
Het St Janslyceum biedt voldoende ruimte om de enorme hoeveelheid speelgoed overzichtelijk te presenteren en te verkopen. Foto:

Speelgoedbeurs Vincentius in St Janslyceum in Den Bosch

DEN BOSCH | Na een lange periode van onzekerheid kan de Vincentiusvereniging de Speelgoedbeurs dit jaar weer door laten gaan. De 26ste speelgoedbeurs wordt op één dag gehouden - zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 17.00 uur - evenals voorafgaande jaren in het St Janslyceum aan het Sweelinckplein.

Vijf grote ruimtes op benedenverdieping van het Sint Janslyceum vormen deze laatste zaterdag van de herfstvakantie een speelgoedparadijs. Op de beurs is goed, tweedehands speelgoed voor kinderen van alle leeftijden te koop. De diversiteit is groter dan in welke speelgoedwinkel ook, want er is ook veel ‘oud’ speelgoed te koop. Maar of het speelgoed van nu of van toen betreft, het is altijd in goede staat. Het is het een mooie gelegenheid om goedkoop inkopen te doen voor de komende decembermaand.

De opbrengst van het verkochte speelgoed komt geheel ten goede aan projecten voor kinderen in Den Bosch en omgeving. Zo werd het afgelopen jaar onder andere een groot bedrag gedoneerd aan een zomervakantiekamp speciaal voor Bossche kinderen die het extra zwaar hebben gehad tijdens de coronaperiode. Vincentiusvereniging s-Hertogenbosch heet iedereen van harte welkom op de speelgoedbeurs op zaterdag 30 oktober. Entree kost 0,50 euro.