Oproep voor zelfhulpgroep 'Codependents Anonymous'

DEN BOSCH | Codependentie is aangeleerd gedrag om op een ongezonde manier voor andere mensen te zorgen ten koste van goede en noodzakelijke zorg voor jezelf. Voor inwoners van Den Bosch die zich hierin herkennen is er de zelfhulpgroep 'Codependents Anonymous'. 

Mensen met codependentie-gedrag hebben moeite met het stellen van gezonde grenzen en blijven vaak te lang in schadelijke situaties. Zij hebben moeite hun gevoelens te herkennen en nemen zichzelf waar als volstrekt onzelfzuchtig en toegewijd aan het welzijn van anderen. Zij zijn verlegen bij het krijgen van erkenning en complimenten en zijn bang voor afwijzing en boosheid van een ander. 

Tijdens de bijeenkomsten vertellen de deelnemers over hun ervaringen en leren ze beter voor zichzelf te zorgen en op te komen. Iedereen die zich in de codependentie-patronen herkent, is welkom tijdens 'open meetings' iedere donderdag van 19.30 tot 21.00 uur. Iedere maandag is er ook een jongerenmeeting. Meer info: 073-6237263, of info@zelfhulpdenbosch.nl.