Eerste roman Ton van Huijstee

DEN BOSCH | Op vrijdag 5 november vindt in Den Bosch de boekpresentatie plaats van de roman 'Als het leven kantelt', geschreven door Bosschenaar Ton van Huijstee. Daarmee verschijnt zijn eerste echte roman op een gerespecteerde leeftijd van 95 jaar.
Na een aantal boeken over zijn familie geschreven te hebben - die gretig aftrek vonden - heeft hij zich zelf uitgedaagd een roman te schrijven. Deze roman verscheen eerder in een beperkte oplage onder de titel 'THOMAS, Het leven is een pijp kaneel’. In 2020 heeft Ton van Huijstee dit herschreven en de boekpresentatie hiervan vindt plaats op vrijdag 5 november om 15.00 uur in De Suite in gebouw De Hooghe Clock aan de Klokkenlaan 85 in Den Bosch.

Amerikaanse Supreme Court 

DEN BOSCH | Wil je meer hoe het Amerikaanse Supreme Court werkt? Kom dan naar de driedelige collegereeks over het Hooggerechtshof van de Brabantse academie voor volwassenonderwijs. In Huis73, de grote bieb in Den Bosch, vertelt Amerikanist Tanja Groenendijk-de Vos op 26 november over hoe de rechters te werk gaan en de verschillen met de Nederlandse Hoge Raad. Op 3 december worden kenmerkende uitspraken behandeld zoals over abortus en verkiezingsregels. Hoe de conservatieve Trump-benoemingen daarin opereren komt 10 december aan de orde. Aanmelden voor deze reeks: www.hovobrabant.nl/cursussen/1140-het-amerikaanse-hooggerechtshof..

Minutenafteller
op Den Bosch CS

DEN BOSCH | NS is een proef gestart om de reisinformatie op het perron te verbeteren. Reizigers op de stations Eindhoven Centraal en 's-Hertogenbosch Centraal zien op borden op perron 4 de komende weken niet alleen de eindbestemming, maar ook een minutenafteller. Zo kunnen zij direct zien over hoeveel minuten de trein vertrekt. NS wil reizigers hiermee helpen een nog betere inschatting te maken: doorlopen om de trein te halen, of toch even wachten op de volgende?
De proef met de minutenafteller duurt een maand. Op station Eindhoven Centraal wordt de minutenteller getest op perron 4 (Intercity richting Alkmaar) en op station 's-Hertogenbosch Centraal op perron 4a (Sprinter richting Woerden). Bij succes wordt gekeken of de afteller wellicht landelijk ingevoerd kan worden.