Op 11-11 vieren we de officiële start van het carnavalsseizoen.
Op 11-11 vieren we de officiële start van het carnavalsseizoen. Foto: Rechtenvrij

Oeteldonk trapt af op d’n Elfde van d’n Elfde

Human Interest

DEN BOSCH | De start van het carnavalsseizoen is in zicht! Op d’n Elfde van d’n Elfde komt Den Bosch weer samen en doet Oeteldonk z’n naam eer aan. 

De klokken van de Sint-Jan luiden, het volkslied wordt ingezet en om klokslag 11:11 uur wordt het carnavalsseizoen officieel geopend. En hoewel het Hoftheater der Amadeiro’s door de nieuwbouw gesloten is, bouwt Theater aan de Parade een paleis óp de Parade; de Amadeirotent belooft het kloppend hart van Oeteldonk te worden.

Amadeirotent óp de Parade

Menig Oeteldonks hart klopt sneller: we kijken uit naar 11-11. De binnenstad kleurt rood-wit-geel en de ‘boeren’ en ‘durskes’ proosten samen op het zoete voorproefje van carnaval. Dit jaar gaat de onvergetelijke traditie iets anders. Muziek maken we binnen in plaats van buiten en met een polsbandje krijg je toegang tot alle deelnemende horecazaken. En nieuwbouw of niet, het theater is ook dit jaar weer van de partij met de Amadeirotent óp de Parade; vernoemd naar Prins Carnaval van Oeteldonk. Hier is het op 11-11 de hele dag feest. Vanaf de officiële opening om 11:11 uur komt een bonte stoet van optredens van Oeteldonkse clubkes voorbij. De tent is gratis toegankelijk voor iedereen met een polsbandje.

Theater aan de Parade organiseert het open podium in de Amadeirotent op de Parade op 11-11 samen met de horeca van Den Bosch. Meer informatie over de evenementen vind je op visitdenbosch.nl.