Erico (links) en Marcel zijn naast clown ook de kartrekkers van 'Wintercircus Pallasso presents: The Magical Winter Edition'. Dit magische wintercircus strijkt van 17 december tot en met 9 januari neer in Den Bosch.
Erico (links) en Marcel zijn naast clown ook de kartrekkers van 'Wintercircus Pallasso presents: The Magical Winter Edition'. Dit magische wintercircus strijkt van 17 december tot en met 9 januari neer in Den Bosch.

Clowns Erico en Marcel presenteren magisch wintercircus in Den Bosch

Algemeen

DEN BOSCH | Parkeerplaats P2 bij Sportiom/Stadion De Vliert vormt eind dit jaar het decor voor ‘Wintercircus Pallasso presents: The Magical Winter Edition’. Van vrijdag 17 december tot en met zondag 9 januari kan daar genoten worden van een serie betoverende voorstellingen in een programma vol sfeer en beleving, spanning, sensatie en humor. De organisatie is in handen van de bekende Pallasso Clowns Erico en Marcel.

Een Circustent gevuld met pretoogjes en vrolijk gelach: zo zien Erik Verkooijen en Marcel van Leeuwen het ’t het liefst. Sinds de versoepelingen plant het duo dan ook een groot feest: Wintercircus Pallasso in Den Bosch. Wintercircus Pallasso stond in 2020 al op de agenda, maar werd toen afgelast. Met pijn in het hart schoven organisatoren Erik en Marcel het spektakel op naar 2021. Het duo kijkt ernaar uit dit jaar een extra groot spektakel neer te zetten. “We willen dat mensen op het einde denken: jammer dat het is afgelopen, ik moet terugkomen.”

Brabantse gezelligheid

Clowns Erico en Marcel staan te popelen om eindelijk weer in de circuspiste te mogen staan. “Onze act begint als je binnenkomt, want wij wijzen je met plezier naar je plek”, vertelt Erik enthousiast: “Het thema van het circus is gebaseerd op de Brabantse gezelligheid. Denk aan worstenbroodjes, carnaval en typische Brabantse muziek. Vaak hebben mensen bij het woord circus meteen een idee, soms met een negatief karakter. Wij willen laten zien dat het circus heel mooi kan zijn!”

Aantrekkingskracht van het circus

Erik en Marcel zijn al meer dan dertig jaar bevriend. Beide entertainers voelden de aantrekkingskracht van het circus al op jonge leeftijd. Marcel volgde een opleiding op de circusschool en Erik legde zich toe op clownery. Diezelfde aantrekkingskracht geven ze nu door met hun eigen wintercircus. “Het draait om verwondering”, zegt Erik: “Dat begint al bij de geur van zaagsel en popcorn”, vult Marcel aan. “Het circus is net als een fantasiewereld die zich voor je opent wanneer je de imposante circustent binnenstapt.” De organisatoren hebben er alvast enorm veel zin in. Als het aan hen ligt wordt het in Den Bosch een magisch uiteinde en een betoverend begin!

Ganzenstoet

In het programma van Wintercircus Pallasso komt theater, show, spektakel en humor voorbij. Ook de acts van het clownsduo zorgen voor heel wat beleving. Zo laat clown Erico onder meer het magisch sneeuwen in de piste en paradeert clown Marcel een ganzenstoet rond. Marcel: “Ganzen zijn slimme dieren, ze kunnen trucjes en entertainen de hele zaal. Er wonen zo’n vijftig ganzen op mijn landgoed in Duitsland. Daar train ik ze met liefde en zachte hand. Wij vinden dierenwelzijn enorm belangrijk en zijn gecertificeerd volgens de strenge kwaliteitseisen in Duitsland.”

Een lach doet zo enorm veel

Na een lange periode van misère is het volgens Erik en Marcel juist nu belangrijk om leuke dingen te doen. “Veel mensen zijn somber gestemd door de lange nasleep van corona. Het circus haalt je uit die negatieve spiraal. Je hoeft even niets te doen, slechts ontspannen je mee laten voeren. Een lach doet zo enorm veel. Daarom vinden wij het belangrijk dat de ouders en grootouders het net zo naar hun zin hebben als de kinderen. Wintercircus Pallasso is dan ook geen kindercircus, maar een avondje uit voor iedereen. Als wij de twinkeling in jouw ogen zien, hebben wij ons werk gedaan”, vertelt Marcel.

Special guests

Naast de acts van Erico en Marcel staat er nog veel meer op het programma. Zo zijn er speciale gasten als John de Bever en Jordy Graat, schiet er een slangenmens pijl en boog met haar tenen, vliegen acrobaten door de lucht en kijk je live naar Amber & The Dancing Collies van Holland’s Got Talent.

Praktische informatie

De kaartverkoop voor Wintercircus Pallasso is gestart. Als je nu je kaarten reserveert, krijg je per persoon 10 euro korting op alle rangen! De tickets zijn te bestellen op www.wintercircuspallasso.nl.