De Parade in Den Bosch wordt het nieuwe decor van het Kwèkfestijn 2021.
De Parade in Den Bosch wordt het nieuwe decor van het Kwèkfestijn 2021. Foto: Rechtenvrij

Carnaval in Oeteldonk staat voor de deur: Hoftheater draoit deur!

Human Interest

DEN BOSCH | November staat in het teken van de opening van het carnavalsseizoen. Eindelijk! Want na een jaar zonder carnaval, is Den Bosch er klaar voor om de stad weer rood-wit-geel te laten kleuren. Speciaal voor deze gelegenheid bouwt Theater aan de Parade een droompaleis op de Parade. In deze tent - de Amadeirotent - zingen we mee met ‘Opwèrmer Kwèk: 60 jaar Winnaars Kwèkfestijn’ en als kers op de taart de 63e editie van het Kwekfestijn! 

De lange geschiedenis van Oeteldonk. De tradities. Het protocol. De kleding, emblemen en symbolen. Oeteldonk: onze trots, het plezier, de humor en de gein en het ‘Oeteldonkse gevuul’. In de maand november halen we alles uit de kast om een carnavalsaftrap te geven als nooit tevoren. Den Bosch verandert in het rood-wit-gele Oeteldonk en Theater aan de Parade maakt zich klaar voor de dag der dagen.

Kwèkfestijn 2021

Van het oude Theater aan de Parade is door de sloop ter voorbereiding op de nieuwbouw niet veel over. Geen Pleinzaal zoals andere jaren. Daarom opent het Hoftheater der Amadeiro’s zijn deuren voor het Kwèkfestijn op zaterdag 20 november in de Amadeirotent op de Parade. Hét jaarlijkse Oeteldonkse liedjesfestival waar vele clubkes hun nieuwe, echt Oeteldonkse composities laten horen. Alles draait om dé carnavalskraker voor het komende carnavalsseizoen. Hier presenteren de Oeteldonkse carnavalsverenigingen hun eigen lied. De belangrijkste voorwaarde? Tekst én muziek moeten origineel zijn. Het resultaat is een bonte verzameling van potentiële carnavalskrakers die stuk voor stuk meedingen naar de overwinning.

Opwèrmer Kwèk

De avond voor het Kwèkfestijn, vrijdag 19 november, staat in het teken van de echte Oeteldonkse prom ‘Opwèrmer Kwèk 2021’, gepresenteerd door Theater aan de Parade in samenwerking met de Blauwen Aovond Commissie. Deze avond staat bol van de muziekmedleys waarin alle 60 winnaars van het Kwèkfestijn voorbijkomen. Een ode aan het Kwèkfestijn in de Amadeirotent op de Parade.

Perfecte opwarmer

De repetities voor dit muziekspektakel zijn begonnen. Onder leiding van dirigent David Romanello repeteert het Groot Oeteldonks Blaosorkest met maar liefst 30 muzikanten. Alle 31 zangers zullen aanschuiven en vertolken allen hun eigen winnende nummer. De presentatie is in handen van Luud Gieles. Van ‘Ho Stop!’ en ‘M’nne Hemel op aarde’ tot ‘Zo mooi’, alles komt voorbij. De avond is de perfecte opwarmer naar het Kwèkfestijn 2021. Samen met de horeca PEP belooft het dit jaar een onvergetelijke avond te worden.

Prinskeuzekeinderkwèk

Ben je benieuwd wie de nieuwe Jeugdprins, Elfje, Adjudant, Peer, Assessor, Driekske Pakaon, Vaondeldraoger gaat worden en wie de nieuwe leden van de Geminteraod, het Gevolg en de Jeugdprinselijke Ruiterij gaan zijn? Kom dan op zondag 21 november naar de Tent aan de Parade voor het Prinskeuzekeinderkwèk! Dit evenement is gratis toegankelijk. 

Muntenregeling

Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om te werken met alleen munten. Deze munten zijn te koop bij verschillende muntenautomaten in de Amadeirotent. Er wordt geen contant geld geaccepteerd. De munten zijn geldig op 11, 19, 20 en 21 november 2021.

Kaartverkoop

Opwèrmer Kwèk’ op vrijdag 19 november en het Kwèkfestijn op zaterdag 20 november zie je in de Amadeirotent op de Parade. De kaartverkoop voor de ‘Opwèrmer Kwèk’ is inmiddels gestart. Kaarten voor het Kwèkfestijn koop je op 5 november. Meer informatie vind je op theateraandeparade.nl.