Muziekdocent Stef Joosten wil je graag helpen de muziek te spelen die je tof vindt en een mooi geluid uit de basgitaar te halen. Hij geeft op dinsdagen basgitaarles bij Huis73 in Den Bosch.
Muziekdocent Stef Joosten wil je graag helpen de muziek te spelen die je tof vindt en een mooi geluid uit de basgitaar te halen. Hij geeft op dinsdagen basgitaarles bij Huis73 in Den Bosch. Foto: Huis73

Een Huis vol muziek; muzieklessen voor jong én oud bij Huis73!

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Leren, luisteren, spelen, begrijpen, beleven: Huis73 heeft ook muzikaal heel veel te bieden. Of je nu komt voor een eerste kennismaking, of juist op zoek bent naar verdieping, de docenten en huisgenoten van Huis73 in Den Bosch kunnen je alle ins en outs op muziekgebied laten zien en horen.

Een van de muziekdocenten van Huis73 is Stef Joosten. Stef houdt van muziek en van de basgitaar. Die passie wil hij als docent graag met je delen. Welke muziek raakt jou? Welke bassisten vind je goed? Hij wil je graag helpen de muziek te spelen die je tof vindt en een mooi geluid uit de basgitaar te halen. En natuurlijk staat het plezier in het muziek maken altijd voorop!

Basgitaarles bij Huis73

De bas is eigenlijk het fundament in de muziek, onmisbaar in elke band. Als bassist ben je de brug tussen de harmonie en ritmiek. Vaak vervul je een dienende rol, de muziek ondersteunend vanuit de onderkant. Maar er is zeker soms ruimte voor een moment op de voorgrond, met diepe grooves bijvoorbeeld, een solo, effecten of akkoorden op bas. De meeste bassen hebben vier snaren, maar vijf en zessnarige bassen worden de afgelopen decennia ook steeds vaker gebruikt. Voor ieder type bassist en elke stijl is er wel een prachtige bas te vinden. Je kunt al jong beginnen met basgitaar spelen en je hoeft ook helemaal nog geen noten te kunnen lezen.

Muziekles bij Huis73

Muziekles bij Huis73, hoe werkt het? Jouw muziekles stel je geheel op maat samen. Samen met je docent bepaal je vooraf welke lesvorm het beste bij je past, welke tijd en wat je in de les graag zou willen leren. Een lesjaar bestaat uit 36 weken. Je kan gedurende het hele seizoen instromen. Mits er in het lesrooster een plaatsje vrij is natuurlijk. Nadat je online hebt ingeschreven, nemen we contact met je op om de verdere lesafspraken te maken. De docent kan je dan ook advies geven over aanschaf van je instrument.

Aanmelden via de website

Muziekdocent Stef Joosten geeft op dinsdagen basgitaarles bij Huis73 in Den Bosch. Wil jij ook basgitaar leren spelen? Of misschien een ander instrument? Kijk dan op cursussen.huis73.nl en kies de cursus die bij jou past! De cursussen bij Huis73 zijn er voor kinderen én volwassenen.

Basiscursus muziek

Speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar gaat op 20 januari 2022 ook een nieuwe basiscursus van start. Wil jij muziek maken en noten leren lezen? Dan is dit je kans! In 12 lessen van 45 minuten zet jij de eerste stappen op het gebied van muziek. Samen met andere kinderen leer jij onder leiding van muziekdocente Chantal van den Dungen muziek lezen en maken. De lessen zijn op donderdag van 16.00 tot 16.45 uur bij Huis73 aan de Hinthamerstraat 74 in Den Bosch. Tijdens de lessen leer je wat ritme is, hoe het gehoor werkt en maak je kennis met verschillende instrumenten, misschien zit daar wel het instrument tussen wat jij later graag wilt spelen, of misschien weet je dat al lang. Deze cursus is bedoeld om de basis van de muziek aan te leren, noten te leren lezen, te leren tellen, maar vooral om samen supergave muziek te maken! Dat gebeurt vaak met begeleiding van een CD, dan is het net alsof je in een orkest speelt. Plezier staat voorop, maar na afloop van deze cursus krijg je natuurlijk wel een diploma. Meer info en aanmelden: cursussen.huis73.nl.