November Music presenteert op 10 november het resultaat van het educatieve project ‘So You Think You Can Write a Strijkkwartet?!'.
November Music presenteert op 10 november het resultaat van het educatieve project ‘So You Think You Can Write a Strijkkwartet?!'.

November Music richt zich ook op de jeugd in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Je eigen muziek bedenken, een groep muzikanten aansturen of spelen met kleurrijke synthesizers? Ook voor het jongere publiek is er tijdens festival November Music 2021 genoeg te beleven! 

Bezoek op zondag 7 november de allereerste editie van de KinderKunstmuziekRoute in Den Bosch en creëer je eigen muziek! De presentatie van ‘So You Think You can Write a Strijkkwartet?!’ is op woensdag 10 november. Of kom langs voor het prachtige kinderconcert ‘Lied van de Maan’ op woensdag 17 november in Perron 3.

KinderKunstmuziekRoute

Tijdens de KinderKunstmuziekRoute kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd op zondagmiddag 7 november meedoen aan een programma van twee workshops waarbij zelf muziek maken centraal staat. Met een speciaal programma voor kinderen uit de onder- en bovenbouw van de basisschool zijn er van 14.00 tot 17.00 uur workshops van onder andere SoundLAB, componiste Anne-Maartje Lemereis en ensemble TROMPO. In de pauze is er beneden een glas limonade en iets lekkers voor de kinderen en we sluiten de dag af met een heus concert waar de kinderen de resultaten van de workshops ten gehore gaan brengen! Kaartjes voor de KinderKunstmuziekRoute zijn te verkrijgen via de website: www.novembermusic.net.

You Think You Can Write a Strijkkwartet?!

In samenwerking met het Ragazze Quartet en stichting In de Knop organiseerde November Music het educatieve project ‘So You Think You Can Write a Strijkkwartet?!’. Onder begeleiding van Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander hebben negen kinderen tussen de 8 en 17 jaar uit de omgeving van Den Bosch in een aantal sessies hun eigen strijkkwartet gecomponeerd. Het klinkende resultaat van deze nieuwste lichting componisten hoor je op woensdagavond 10 november van 19.00 tot 21.00 uur bij Huis73, uitgevoerd door studenten van de AMPA opleiding in Tilburg. Kaartjes voor deze uitvoering zijn te verkrijgen via de website van November Music: www.novembermusic.net.

Een Lied voor de Maan

Op woensdag 17 november van 15.00 tot 15.45 uur speelt de kindervoorstelling ‘Een Lied voor de Maan’ in de theaterzaal van Perron 3 in Rosmalen. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Toon Tellegen - en met muziek van componist Mathilde Wantenaar - vertelt de voorstelling het verhaal van de mol die een lied componeert voor de maan. Kaartjes voor deze kindervoorstelling zijn te verkrijgen via de website: www.novembermusic.net.

Praktische informatie

Festival November Music vindt dit jaar van 5 tot en met 14 november plaats op diverse locaties in Den Bosch. Kijk voor het gehele programma en meer informatie op www.novembermusic.net.