Lusteloosheid door dementie in Alzheimer Café

DEN BOSCH | Als gevolg van de ziekte, kan iemand met dementie lusteloos worden. Er wordt ook wel gezegd dat iemand minder initiatief neemt. Als je voorstelt om iets te doen, wordt dat afgewezen. Iemand met dementie belooft je te helpen, maar blijft vervolgens op de bank zitten. Hobby’s worden verwaarloosd en contacten met vrienden verwateren. In de omgang met elkaar kan dit problemen geven. Wat is lusteloos gedrag? Waardoor wordt het veroorzaakt? Hoe ga je ermee om? Er wordt deze avond een video over lusteloosheid door dementie vertoond. Hierin vertellen mantelzorgers, een hoogleraar ouderenpsychologie en een GZ-psycholoog meer over de oorzaken van lusteloosheid en geven tips voor de omgang ermee.
Het Alzheimer Café vindt op maandag 8 november plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in Den Bosch. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Presentatie over opslag in de cloud 

ROSMALEN | SeniorWeb Rosmalen verzorgt vrijdag 5 november in haar leslocatie bij Annenborch, de Hoef 100 in Rosmalen, een presentatie over de cloud. De cloud is een populair begrip maar wat betekent het precies? Hangen je persoonlijke gegevens ergens in een internetwolk? En is dat dan wel veilig? Heeft het soms ook voordelen om je gegevens aan de cloud toe te vertrouwen? Het zijn vragen die die middag tussen 14.30 en 16.00 uur aan bod komen. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon inclusief koffie of thee.

Broodfonds informatie-avond

DEN BOSCH | Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Met landelijk al 622 groepen waar meer dan 28.000 ondernemers aan meedoen. Voor ondernemers uit de omgeving Den Bosch is er een informatieavond op 8 november bij Seats2Meet Den Bosch CS, Stationsplein 161 (ingang Stationshal tussen Hema en Bruna), aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan via de website: www.broodfonds.nl.