Inzamelingsactie winterjassen

DEN BOSCH | Ondanks dat de Bossche Kleding- en Speelgoedbank nog geen vervangend onderkomen heeft gevonden, is het vrijwilligersinitiatief in strijd tegen armoede een wintercampagne gestart. 

Voorzitter Ruud van der Doelen: “Dat we zelf dakloos zijn, betekent niet dat we onze cliënten in de kou laten staan. Daarom houden we een  inzamelingsactie voor winterjassen, mutsen, sjaals en handschoenen. Iedereen die nog goede winterjassen voor kinderen en volwassenen over heeft, kan ze op gezette dagen en tijdstippen inleveren."
Op 15 september jl. moest Stichting Kleding- en Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch e.o. de anti-kraakpanden aan de Kooikersweg wegens sloop verlaten. Sindsdien is de stichting dakloos. “Onlangs hebben onder anderen de PvdA, De Bossche Groenen en Gewoon Gedreven een motie vreemd ingediend bij het college. Tot onze blijdschap werd deze unaniem aangenomen door de raad. Dit houdt in dat de verantwoordelijke wethouder ons actief moet helpen bij het zoeken naar een vervangende locatie. Inmiddels heeft er een aantal gesprekken plaatsgevonden met onder andere Maatschappelijk Vastgoed en beleidsmedewerkers Armoede- en Schuldenbeleid van de gemeente. Er zijn weliswaar weinig beschikbare panden in ‘s-Hertogenbosch, maar we houden de moed erin. Zolang we geen vaste locatie hebben, zoeken we de samenwerking op met andere partijen in de stad. Op deze manier kunnen we er toch zijn voor onze cliënten. De wachtlijst wordt anders te lang en dat willen we koste wat kost zien te voorkomen. Helemaal met de koude wintermaanden in het vooruitzicht”, aldus Van der Doelen.

Winterjassen en speelgoed
Voor de wintercampagne zoekt de bank winterjassen voor jongens en meisjes (vanaf maat 86) en volwassenen in alle maten, maar ook warme mutsen, sjaals en handschoenen. Voorwaarde is wel dat alles schoon en intact is. Kapotte, versleten en/of vieze spullen worden niet aangenomen. Ook stelt de stichting pakketten met nieuw speelgoed samen voor Sinterklaas en Kerstmis. "Voor gezinnen die amper kunnen rondkomen, zijn de feestdagen alles behalve een feest. Omdat ze zich geen cadeaus en lekker eten kunnen permitteren. Dit leidt vaak tot stress, schaamte en verdriet, zowel bij de ouders als de kinderen. Met de speelgoedpakketten hopen we dit leed enigszins te verzachten”, zegt Ruud.
De inzameling van de winterjassen en accessoires vindt plaats bij Veteranen Ontmoetings Centrum Den Bosch-Brabant Noord aan de De Fuik 9 in Den Bosch en wel op vrijdag 5 november van 09.00 tot 12.00 uur- en op ,aandag 8 november van 09.00 tot 12.00 uur.