Studenten van Avans, HAS, Koning Willem I en JADS in Den Bosch nemen van 9 november tot 17 december deel aan de allereerste Duurzame Data Challenge.
Studenten van Avans, HAS, Koning Willem I en JADS in Den Bosch nemen van 9 november tot 17 december deel aan de allereerste Duurzame Data Challenge. Foto:

Op zoek naar het beste duurzame data idee

DEN BOSCH | Van 9 november tot 17 december is de eerste Duurzame Data Challenge. Studenten van Avans, HAS, Koning Willem I en JADS gaan aan de slag met de vraag: 'Hoe kan jij met gegevens bijdragen aan de duurzame ambities van 's-Hertogenbosch?'

Dinsdag 9 november starten de studenten met een kick-off waarin de gemeente meer vertelt over de uitdaging. Vervolgens gaan zij in teams aan de slag met het creëren van ideeën. Ter inspiratie zijn er workshops en lezingen over thema's als data en ondernemerschap. Ook kunnen studenten inspireren tijdens de Co-creatie dag. Hier pitchen studenten hun eerste ideeën en krijgen feedback van de anderen. Dit om vervolgens het beste idee te kiezen en uit te werken in een echte businesscase.

De uitdaging wordt afgesloten met een prijsuitreiking op vrijdag 17 december. Hier maakt de jury bekend wie het beste duurzame data concept heeft bedacht en er vandoor gaat met de mooie prijs. De winnaars krijgen de kans om dit idee door te ontwikkelen in een echte startup. Om ze te helpen, krijgen ze 10.000 euro startkapitaal, één jaar langs gratis bedrijfsruimte en begeleiding van een ervaren businesscoach. De studenten zijn overigens niet verplicht een startup op te zetten. De prijzen blijven dan staan voor diegene die het idee verder willen ontwikkelen. Studenten kunnen zich aanmelden via: https://duurzamedatachallenge.avans-evenementen.nl.