Sportpenning voor Raoul Ehren

DEN BOSCH | Locoburgemeester Huib van Olden heeft zondagmiddag de Sportpenning van de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan Raoul Ehren. De uitreiking vond plaats bij Hockey Club ‘s-Hertogenbosch aan de Oosterplas. De Sportpenning wordt uitgereikt aan personen die voor de gemeente ’s-Hertogenbosch excellerende verdiensten hebben in de top- of breedtesport. Zo ook in het geval van Raoul Ehren. Hij is sinds seizoen 2009-2010 eindverantwoordelijk voor de sportieve prestaties van het eerste damesteam van Hockey Club ‘s-Hertogenbosch geweest. Onder zijn leiding heeft dit team negen landstitels veroverd en zeven Europa Cups.

Op zoek naar natuur in stad

DEN BOSCH | Natuur is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Daarom gaat IVN Den Bosch in de Duurzame Week op zondag 7 november in de binnenstad van Den Bosch op zoek naar natuur. Gekeken wordt hoe de natuur zich ook in dit koude jaargetijde weet te handhaven. Natuurgidsen van IVN Natuureducatie laten zien wat er nog aan natuur te beleven is in de stad. Hoe de mensen soms vijand en soms ook vriend van de natuur zijn. Dat laatste is belangrijk als het om klimaat en duurzaamheid gaat!
Deelname is gratis. Twee starttijden: 11.00 en 14.00 uur. De duur van de wandeling is ongeveer anderhalf uur. Aanmelden via ivndenbosch.nl.

Snuffelmarkt in Brabanthallen

DEN BOSCH | Heerlijk rondwandelen op een snuffelmarkt, ondertussen neuzen tussen allerlei leuke spulletjes en misschien wel die ene vondst doen waar je al jaren naar op zoek was. Het kan op de Snuffel Markt op zaterdag 6 en zondag 7 november in de Brabanthallen in Den Bosch. Het is een van de grootste markten in Nederland. Maar liefst 550 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd. Je vindt er brocante, curiosa, verzamelobjecten en allerlei andere tweedehands spulletjes. Bij de ene kraam zijn het items die vroeger zelf gebruikt werden of waarvan de verkoper de zolder heeft leeggehaald, bij de andere kraam worden leuke oude verzamelingen aangeboden. Tussendoor zijn er standjes waar je even uit kunt rusten en wat kunt eten en drinken. De markt is geopend op zaterdag 6 en zondag 7 november van 09.00 tot 16.30 uur. Entree: 5 euro. Gratis parkeren.