Thuisgekookt probeert er voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!
Thuisgekookt probeert er voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar! Foto:

Kook Voor Je Buur 10-daagse groot succes

DEN BOSCH | Tien dagen lang kookten heel veel mensen door heel Nederland een portie meer en maakten daarmee niet alleen de buren blij, maar ook een heleboel nieuwe thuiskoks én aanvragers enthousiast. 

De Kook Voor Je Buur 10-daagse 2021 was een groot succes. Veel thuiskoks grepen het evenement aan om eens extra uit te pakken. Dat leverde prachtige acties op. Zo werden er huiskamerdiners gehouden, een gezellige buurtborrel, kookte iemand voor maar liefst vijftig buurtgenoten een heerlijke Afghaans veganistisch maaltijd en doneerde de volledige opbrengst aan Stichting Vluchteling en werd een, weliswaar regenachtig, maar zeer geslaagd Walking Dinner georganiseerd waarbij afhalers langs drie thuiskoks liepen om hun diner te verzamelen.
Juist nu, als gevolg van de coronacrisis, maakt een gevoel van eenzaamheid de dagen voor veel mensen donker en moeilijk. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar! Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en een intensieve samenwerking met hulpverlening draagt Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals langer zelfstandig thuis wonen, verminderde belasting van hulpverleners, gezondheidswinst en daarmee tot uitstel van zorg en betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap.