Voor alle jongeren die deze Boostday hebben gemist, Cityboost is het hele jaar door beschikbaar voor hulp bij het waarmaken van ideeën.
Voor alle jongeren die deze Boostday hebben gemist, Cityboost is het hele jaar door beschikbaar voor hulp bij het waarmaken van ideeën.

Eerste live Boostday in Den Bosch in jaren groot succes

Human Interest

DEN BOSCH | Na bijna twee jaar alles digitaal te hebben gedaan, kon op woensdag 3 november eindelijk weer een fysieke ‘Boostday plaatsvinden’. In de oude kapel in het Gasthuiskwartier kwamen 50 jongeren bij elkaar om aan hun ideeën voor de stad te werken. “Ik wist niet dat een idee waarmaken zo laagdrempelig kon zijn”, aldus één van de deelnemers.

Cityboost is in 2018 ontstaan na advies van de jongerenambassadeurs dat Bossche jongeren zonder hulp en een vast aanspreekpunt nauwelijks subsidies aan zullen vragen voor hun doelgroep. Naast financiële hulp krijgen jongeren dankzij Cityboost de ondersteuning die zij nodig hebben. Bijvoorbeeld hulp bij het opzetten van een plan en de daarbij horende begroting.

Van elkaar leren

Boostday is hét moment dat alle jongeren met mooie ideeën bij elkaar komen om verder aan hun plannen te werken, maar ook om met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren. Dat is ditmaal weer gelukt. Uit alle hoeken van de stad waren jongeren aanwezig en werden er succesverhalen van al uitgevoerde Cityboost-aanvragen gedeeld. Van Masterchef in de Buurt en de enge zombierun van Zuid-Oost, tot aan het opfleuren van de Gestelse Buurt. Er zijn het afgelopen jaar supertoffe aanvragen waargemaakt!