Wethouder Mike van der Geld, Charles de Mooi (Noordbrabants Museum) en ruim honderd Blauwe Engelen poseren tijdens de in gebruik name van de tweede VW Crafter op dinsdag 2 november. (Foto: Henk van Esch)
Wethouder Mike van der Geld, Charles de Mooi (Noordbrabants Museum) en ruim honderd Blauwe Engelen poseren tijdens de in gebruik name van de tweede VW Crafter op dinsdag 2 november. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch neemt tweede elektrische stadsbusje in ontvangst

Toerisme

DEN BOSCH | Op dinsdag 2 november was het zover. Bij Van den Udenhout werd de sleutel van de tweede VW-Crafter overhandigd aan Ans Buys, voorzitter van stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch.

Daarbij waren sponsoren, bestuursleden en de commissie transport aanwezig. Daarna werden de eerste kilometers afgelegd naar het Noordbrabants Museum (NBM). Op het voorplein stonden beide busjes geparkeerd en werd een groepsfoto gemaakt met wethouder Mike van der Geld, NBM directeur Charles de Mooi en ruim honderd Blauwe Engelen. 

Adviezen van de wethouder

In de Statenzaal van het museum legde Ans Buys uit dat de aanschaf van de twee busjes een moeizame aangelegenheid is geweest. Mede dankzij adviezen van Mike van der Geld is de stichting er echter in geslaagd niet alleen sponsoren te vinden, maar ook eigen bronnen van inkomsten aan te boren. Zowel Van der Geld als De Mooij spraken hun waardering uit voor de inzet en vooral het enthousiasme die de Blauwe Engelen steeds weer ten toon spreiden. 

Eerste eigen carnavalsembleem

Met een aangeklede borrel, aangeboden door het Noordbrabants Museum, en voor alle Engelen het prachtige boek ‘Van Gogh’s Intimi’ én het eerste eigen carnavalsembleem van de Blauwe Engelen werd deze bijzondere middag afgesloten.