Hoe kunnen we een goede voorouder worden? Roman Krznaric zal op woensdag 17 november in de Sint-Janskathedraal laten zien hoe we kunnen rebelleren tegen onze marshmallow-breinen.
Hoe kunnen we een goede voorouder worden? Roman Krznaric zal op woensdag 17 november in de Sint-Janskathedraal laten zien hoe we kunnen rebelleren tegen onze marshmallow-breinen. Foto: Kate Raworth

Keynote-speech Roman Krznaric tijdens Shift Talks in Den Bosch: ben jij een goede voorouder?

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Hoe worden we goede voorouders? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks: een nieuw meerdaags event van Huis73 over de grote vragen van deze tijd. Op woensdag 17 november houdt internationaal bestsellerauteur Roman Krznaric zijn keynote-speech: ‘Kathedraaldenken in de tijd van het marshmallow-brein’. 

Dit is het hoofd-event van Shift Talks 2021 en vindt plaats in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. De speech is gebaseerd op het meest recente boek van Krznaric: ‘De Goede Voorouder: Langetermijndenken voor een kortetermijnwereld’. Tickets zijn verkrijgbaar via www.shifttalks.nl.

De Goede voorouder

Misschien is de hel nu al op aarde, suggereert Roman Krznaric aan het einde van ‘De goede voorouder.’ Dramatische overstromingen, bosbranden, orkanen, epidemieën zijn een feit. Er dreigen alleen maar meer catastrofes als we de gevolgen van ons handelen op lange termijn blijven ontkennen. “Over 50 jaar, over 100 jaar, over 500 jaar zullen er op de verschillende continenten op aarde waarschijnlijk nog mensen leven, werken, liefhebben en dromen. En het leven dat zij zullen leiden zal diepgaand beïnvloed zijn door wat wij nú doen, door de gevolgen van de geschiedenis die zij zullen erven.’’ Hoe kunnen we een goede voorouder worden? Krznaric zal laten zien hoe we kunnen rebelleren tegen onze marshmallow-breinen.

Over Roman Krznaric

Na een jeugd in Sydney en Hong Kong, studeerde Roman aan de universiteiten van Oxford, London en Essex, waar hij promoveerde in de politieke sociologie. Hij is oprichter van ‘s-werelds eerste Empathie museum, is onderzoeker voor de Long Now Foundation en lid van de club van Rome. The Observer noemde hem een van de prominentste Britse populaire filosofen.

Tickets en meer info

De Engelstalige keynote speech van Roman Krznaric wordt gehouden in de prachtige entourage van de Sint-Janskathedraal. Tickets kosten 17,50 euro (10 euro voor studenten en iedereen jonger dan 27 jaar) en zijn verkrijgbaar via de website www.shifttalks.nl. Na afloop van de lezing ben je van harte welkom bij Huis73 aan de Hinthamerstraat 72-74 voor een drankje, muziek en de signeersessie met Roman Krznaric zelf. Boekhandel Heinen verzorgt de boekverkoop bij Huis73.

Afbeelding