De Sint is zondag in het begin van de middag in de Bossche binnenstad aanwezig.
De Sint is zondag in het begin van de middag in de Bossche binnenstad aanwezig.

Sinterklaas verkiest de Bossche binnenstad voor alle inkopen

Human Interest

DEN BOSCH | De redactie heeft van Kwebbelpiet vernomen dat Sinterklaas heeft besloten op zondagmiddag 14 november inkopen te gaan doen voor alle Bossche kinderen.

De Sint is zondag in het begin van de middag in de Bossche binnenstad aanwezig en zal dan samen met zijn pieten de winkelstraten bezoeken. Niet alleen om inkopen te doen, maar ook om tekeningen en kleurplaten (zie pagina 10) in ontvangst te nemen en misschien hier en daar ook wel te poseren voor een selfie. Kwebbelpiet vertelde ook dat de route van Sinterklaas geheim blijft. Wél verzekerde hij dat niemand hem hoeft te missen: “In de mooie, kleine binnenstad van Den Bosch komt iedereen Sinterklaas of zijn pieten beslist wel één keer tegen”.

Geen officieel welkomstmoment

De deze week afgekondigde maatregelen om de pandemie verder tegen te gaan, laten een gerichte aankomst van de Sint bij het Bolwerk en een officieel welkomstmoment op het bordes van het stadhuis niet toe. Daarmee komt de reguliere intocht van de Sint met zijn pieten helaas te vervallen. De nadruk ligt nu op het informeel aanwezig zijn van Sinterklaas in het centrum, natuurlijk vergezeld van zijn pieten en prachtige entourage waarbij rekening wordt gehouden met de logistiek en ieders veiligheid.