Extra lange natuurwandeling

DEN BOSCH | IVN presenteert op zondag 28 november van 13.30 tot 16.30 uur een lange natuurwandeling (circa 3 uur) door de landschappen Pettelaar, Sterrenbos en Bossche Broek-Zuid. Vertrek vanaf Parkeerplaats De Pettelaarse Schans (bij restaurant Moeke Den Bosch). IVN natuurgidsen vertellen over het landschap, maar de deelnemers wandelen wel wat meer door dan op een gewone excursie. Aanmelden voor de buitenexcursies van IVN is niet langer nodig. Tip: kom lekker op de fiets. Kijk voor de laatste corona-maatregelen op website: ivndenbosch.nl. Voor contact en aanvullende informatie mailen naar gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Tentoonstelling fotocollectief

REGIO | Kom en verwonder je over de expositie Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 november presenteert Fotocollectief ISO 2016 een expositie in de prachtige ambiance van sociaal-cultureel ontmoetingscentrum DePetrus aan de Heuvel 2 in Vught. Openingstijden expositie: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.
Fotocollectief ISO 2016 is opgericht door een tiental ervaren foto-amateurs uit de regio Den Bosch. Zij vinden 'passie voor de foto-hobby' en 'het zich thuis voelen in het collectief' de allerbelangrijkste ingrediënten voor een goed functioneren. Vernieuwingsdrang, elkaar stimuleren, niet moeten, maar mogen, een collectief van gelijkgestemden en toch zeer verschillend in hun fotografische uitdrukkingen. Kijk voor meer info over het collectief op de website: fotocollectiefiso2016.nl.

Lezing over 'De Eeuwige Barbaar'

DEN BOSCH | Woensdagavond 10 november verzorgt Dr. B. Kerremans van het Nederlands Klassiek Verbond een lezing in Wijkgebouw De Singer in Den Bosch over 'De Eeuwige Barbaar: antieke opvattingen over de Germanen'.
De dikwijls gewelddadige confrontaties tussen de Romeinen en de Germaanse stammen van Noordwest-Europa hadden grote invloed op de wijze waarop Germaanse volkeren werden afgebeeld in de antieke literaire traditie.
Locatie lezing: Wijkgebouw De Slinger aan de Jan Schöfferlaan 3 in Den Bosch. Aanvang lezing: 20.00 uur. Toegang voor niet-leden kost 5 euro per persoon. Parkeerkaartjes zijn verkrijgbaar in Wijkgebouw De Singer!