Geslaagde boekpresentatie

DEN BOSCH | Afgelopen vrijdag vond in gebouw De Hooghe Clock in Den Bosch de boekpresentatie plaats van de roman 'Als het leven kantelt', geschreven door Bosschenaar Ton van Huijstee. Daarmee verscheen zijn eerste echte roman op een gerespecteerde leeftijd van 95 jaar. Een roman over twee vrienden, die elkaar na vele jaren weer terugvinden in de stad.  De boekpresentatie was zeer succesvol en werd bezocht door journalisten van diverse media, familie, vrienden en kennissen. Op de website www.tonbook.nl staat een uitgebreider verslag alsmede foto’s van dit bijzondere event. Tevens staat op de website de tekst van de speech van de schrijver Ton van Huijstee. De roman is hier ook te bestellen, als ook onder andere bij boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch en via www.bol.com.

Hand- en pols- therapie bij reuma

ROSMALEN | De zorg voor een hand met reuma verschilt veel van de zorg die een gezonde hand nodig heeft na bijvoorbeeld een ongeval. Bij reuma gaat de aandoening toch regelmatig in mindere of meerdere mate door. Ook zijn de weefsels vaak veel kwetsbaarder. Voor het inventariseren, het behandelen, het nabehandelen en het begeleiden van patiënten met reuma is het absoluut essentieel dat de hele behandeling geïntegreerd is. Dat wil zeggen dat een reumatoloog en de handtherapeuten er direct bij betrokken zijn. Het herstel verloopt vaak trager dan gemiddeld doordat de genezing en afweer verminderd zijn.
Op woensdag 17 november van 19.00 tot 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst over dit onderwerp bij PERRON-3 in Rosmalen. Met medewerking van Mieke van der Steen (Gecertificeerd handtherapeut CHT-nl, Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut) en Renée Verstijnen (Handtherapeut en Ergotherapeut). Vrije toegang. Meer info bij Gerrit van der Zalm op 0411-607193, of mail naar gvdzalm@kpnplanet.nl..

Positief advies over DTV als lokale omroep

DEN BOSCH | Als het aan het college van B en W ligt vervult DTV ook de komende 5 jaar de rol van lokale omroep in de gemeente. Het college stelt de gemeenteraad dan ook voor om hierover een positief advies uit te brengen aan het Commissariaat van de Media. De gemeenteraad neemt op dinsdag 7 december een besluit over het voorstel.