De Nederlandse Tijdrebellie: in gesprek met Sylvana Simons, Jan Terlouw en andere tijdrebellen

DEN BOSCH | Tijdens het Shift Talks event 'De Nederlandse Tijdrebellie' op vrijdag 19 november maken we het praktisch: hoe redden we volgende generaties? Met tijdrebellen Jan Terlouw, Sylvana Simons, Li An Phoa en VN jongerenambassadeur Manal Moussane gaan we in gesprek over goed voorouderschap.

Waarom laten we nu nog de generaties na ons volledig in de steek? Wat moeten we veranderen om ons als goede voorouders te gaan gedragen? Deze vier kathedraaldenkers en grote dromendromers gaan in op de vraag wat echte tijdrebellie voor Nederland betekent. Zij geven ieder in een eigen speech hun visie over hoe we nú aan de slag kunnen voor de volgende generaties.

De sprekers
Jan Terlouw is voormalig politicus. Naast een politieke en bestuurlijke carrière schreef hij kinderboeken als Koning van Katoren en Oorlogswinter. Terlouw neemt sinds enkele jaren een bijzondere positie in het publieke debat in. Shift Talks geeft hem het podium om als goede voorouder te speechen.

Sylvana Simons is partij-oprichter, partijleider en kamerlid van BIJ1. Sinds haar verkiezing tot kamerlid onderscheidt Simons zich met een inclusieve visie op de samenleving. Wat betekent het om de toekomst voor die volgende generaties vorm te geven vanuit dit perspectief?

Manal Moussane is jongerenvertegenwoordiger mensenrechten en veiligheid bij de VN. Zij ziet nu al aankomen waar haar generatie de komende decennia mee zal worstelen. Wie kan er beter namens de komende generaties spreken dan de huidige generatie jongeren?

Li An Phoa is de bedenker en oprichter van het project Drinkable Rivers (Drinkbare Rivieren). Ze noemt zichzelf stroomgebied mobilisator. Zij mobiliseert mensen om zorg te dragen voor rivieren door het organiseren van wandelingen. Haar missie: dat we weer kunnen drinken uit onze rivieren.

Praktische informatie
De Nederlandse Tijdrebellie vindt plaatst op vrijdag 19 november om 20.00 uur in het Jheronimus Art Center in Den Bosch. Moderator op deze avond is journalist, interviewer en gespreksleider Basti Baroncini. Tickets kosten 10 euro (6 euro voor studenten en iedereen jonger dan 27 jaar) en zijn te bestellen via www.shifttalks.nl.