Shift Talks: jouw kompas voor de toekomst!

DEN BOSCH | Van 15 tot en met 21 november vindt de eerste editie van Shift Talks plaats: een meerdaags event van Huis73 waarin de speech van een moedige uitdager of dwarsdenker van internationale allure centraal staat. Dit jaar is dat bestsellerauteur Roman Krznaric. In de dagen na zijn speech reageren schrijvers, denkers en politici uit heel Nederland op zijn ideeën. Shift Talks werkt samen met De Groene Amsterdammer, Tilburg University, Avans Hogeschool en boekhandel Adr. Heinen. Bekijk het complete programma op www.shifttalks.nl.

VPRO Tegenlicht Meet UP: Time rebels!
Op de avond vóór de speech van Roman Krznaric organiseert RUW in samenwerking met Shift Talks de VPRO Tegenlicht Meet Up Den Bosch. En die gaat uiteraard over de aflevering van Roman: Time Rebels! We kijken de aflevering en gaan in gesprek met o.a. Merlijn Twaalfhoven: kunstenaar, oprichter van de Turnclub en auteur van het boek Het is aan ons. Gratis tickets via www.shifttalks.nl.

Letters to the future
Dirigent en componist Vera Hofman nodigt je uit om een brief te schrijven aan je (klein)kinderen in het jaar 2100 over wat het betekent om zijn of haar voorouder te zijn. Die brief wordt onderdeel van een muzikale compositie die Vera Hofman samen met The Next Ensemble op 19 november opvoert. Ook zal zij een ingekorte versie opvoeren bij het Shift Talks programma 'De Nederlandse Tijdrebellie'.

Audiowandeling langs de diepe tijd
Tijdens De tegentijd maak je onder begeleiding van een gids een wandeling door Het Bossche Broek en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch Ondertussen luister je naar een muzikaal-poëtisch verhaal dat begint bij de oerknal en eindigt in het jaar 2121. Je maakt deze audiowandeling met je eigen telefoon en koptelefoon. Tickets via www.shifttalks.nl.

Hoe komt de multinational af van het marshmallow-brain?
Wat is er voor nodig om bedrijven zich als goede voorouders te laten gedragen? Drie gasten gaan hierover met elkaar in gesprek: Jeroen Smit, onderzoeksjournalist en auteur (o.a. De Prooi), Herman Wijffels (oud Rabobank topman, voormalig voorzitter van de SER en ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat) en Godelieve Spaas , lector Sustainable Strategy and Innovation aan de University of Applied Sciences Avans. Tickets via www.shifttalks.nl.