Letterbekken nieuwe stijl op vrijdagavond 26 november

DEN BOSCH | Een nieuw seizoen 'Letterbekken' staat voor de deur! Corona of niet, ook in ‘s-Hertogenbosch moeten we door met de lekkere letteren. Daar staat Letterbekken voor garant! De organisatie heeft twee nieuwtjes voor onze mooie stad te melden!

In 2018 nam Renk van Oyen de leiding over de lekkere letteren. Een nieuwe naam was het gevolg, een bruisende nieuwe locatie in de Brouwers aan de Vaart en een keur aan bekende en minder bekende namen uit de literaire scene. Poëzie in al haar vormen, waaronder spoken word, heeft een vaste plek gekregen bij Letterbekken LIVE. 

Friso Woudstra
In 2019 was van Oyen de initiator van de bijzonder geslaagde verkiezing van de allereerste Stadsdichter van ‘s-Hertogenbosch. In deze verkiezing werd Friso Woudstra tweede. Vanaf november neemt Woudstra de leiding van Letterbekken over van Van Oyen, die de Bossche cultuursector gaat verlaten en zich per december 2021 in Amsterdam gaat vestigen.

BEK ON TREK
Ook dichter Friso Woudstra laat er zeker geen gras over groeien. Met veel enthousiasme neemt hij het stokje over en gaat onder de noemer 'Letterbekken BEK ON TREK' gemiddeld elke twee maanden een poëtisch avondje uit verzorgen in de mooie Pleitzaal van Huis073/Muzerije. Ook onder de leiding van Woudstra is er natuurlijk plek voor gevestigd talent, veel risico’s en ontdekkingen. Via de nieuwe website van Letterbekken (http://www.letterbekken.nl) kunt u zich nu al inschrijven voor de ‘Bekstage’ nieuwsbrief. Hierin houdt de organisatie het Bossche publiek op de hoogte van het literaire talent van het Letterbekken Netwerk, de activiteiten van de stadsdichter en natuurlijk de informatie over de avonden.

Letterbekken op 26 november
Op dit literaire 'avondje uit' op vrijdagavond 26 november is stadsdichter Doeko L van de partij en natuurlijk deelt ook Renk zijn laatste prozaïsche gedachten over de stad met de aanwezigen. De muziek wordt deze avond verzorgd door opkomend kleinkunsttalent Tessa Katinka van Genderen uit Utrecht, die ook op de trompet excelleert. Uit Eindhoven wordt de immer luchtige taalprominent Hans F Marijnissen overgevlogen. Verder is er opnieuw ruimte op het open podium voor sprekers die zichzelf als verrassing aandienen. De eerste avond Letterbekken nieuwe stijl vindt plaats op vrijdagavond 26 november. Aanvang om 20.15 uur in de Pleitzaal van Huis73 aan de Hinthamerstraat 72-74 in Den Bosch.