Nieuw beweegprogramma 65-plussers: 'Zeker Bewegen'

DEN BOSCH | Samen werken aan vitaliteit, minder valincidenten en meer vertrouwen. Den Bosch komt in beweging!

Welkom bij Zeker Bewegen voor 65-plussers. Een project ontwikkeld en uitgevoerd door Preventiecentrum Van Gent en ondersteund door de Gemeente 's-Hertogenbosch. Doel: zoveel mogelijk 65-plussers stimuleren om structureel deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Of u zich nu al topfit voelt of juist graag wat vitaler wilt worden, Zeker Bewegen nodigt ook u uit om op een verantwoorde manier te werken aan uw eigen doelen. 

Bent u bang om te vallen en beperkt dit in uw bewegingsvrijheid en sociaal leven? Wilt u fitter en mobieler worden op een leuke manier? Weer meer mentale rust ervaren én genieten van een goede nachtrust? Zin om te bewegen, maar dan wel op uw eigen niveau en graag binnen een gezellige groep? Of bent u wel mobiel, maar wilt u uw fitheid en gezondheid nog wat verbeteren en vervolgens behouden? Zeker Bewegen is er voor iedereen. Plan een afspraak in voor een intakegesprek op een moment dat het u goed uitkomt. U bent van harte welkom!

Ervaren en enthousiaste instructeurs laten u op een leuke manier kennismaken met bewegen, met de groepstrainingen en de oefeningen. Naast deze rustig opgebouwde één uur durende lessen kunt u vervolgens deelnemen aan een informatieve workshop die mooi aansluit op uw training. In de loop van het traject wordt ingezet op het vergroten van uw stabiliteit en mobiliteit, doet u spierversterkende oefeningen en leert u veilig vallen en meerdere manieren om weer op te staan. Kortom: allerlei activiteiten die uw fysieke én mentale weerbaarheid versterken. 

Alle oefeningen zijn helemaal aangepast aan uw mogelijkheden en gebaseerd op herkenbare, dagelijks voorkomende situaties. Zo wordt gekeken naar het tempo en de hoogte van de valoefeningen en wordt rekening gehouden met de hardheid van de ondergrond, worden er visuele aanpassingen gedaan, zoals oefeningen met de ogen dicht, en anticiperen de instructeurs op regie en voorspelbaarheid door te spelen met 'geregisseerde' en 'onverwachte' oefeningen. Door de vertaalslag van de training naar 'het echte leven' merkt u al snel resultaat in de praktijk van alledag. En wilt u graag meedoen met andere groepslessen binnen Preventiecentrum Van Gent of individueel aan de slag? Dat kan! Naast de training met uw eigen groep bent u vrij om binnen te lopen wanneer u wilt. Meer info: info@vangent-sport.nl, of bel met 06-51249641.