Pianoconcert in Willem Twee

DEN BOSCH | Op uitnodiging van de Stichting Maurice Pirenne geeft de Bossche pianist Leonard van Lier op zondagavond 21 november om 20.00 uur een concert in de Willem Twee toonzaal aan de Prins Bernhardstraat 4-6 in Den Bosch. 

De titel van dit concert luidt 'Magna res est amor'. Op het programma staat kamermuziek van vooraanstaande Nederlandse componisten als Hendrik Andriessen, Louis Toebosch, Antoon Maessen, Herman Strategier, Albert de Klerk en uiteraard Maurice Pirenne zelf. Violiste Maaike Aarts die de avond opent met een Vioolsonate van Bach, sopraan Maartje Coolen en de twaalfjarige pianist Lucas van Lier verlenen hun medewerking aan dit concert.

Van Pirenne wordt onder meer het vierhandige Rondino over E-Es-C-B gespeeld, een van zijn weinige werken voor piano. Het ontstond in 1982 voor een symposium en is naar alle waarschijnlijkheid sinds de première nooit meer uitgevoerd. Daarnaast klinken de feestelijke Sonata d'amore voor viool en piano, Conversation Téléphonique en de Drie Minneliederen.

Entreekaarten kosten 10 euro per stuk (inclusief consumptie). Reserveren: www.willem-twee.nl.