Cor Unum is echte winnaar

DEN BOSCH | Cor Unum is in de prijzen gevallen tijdens het Design District in de Van Nelle fabriek Rotterdam, een vak-beurs voor architecten en projecten in Nederland. 

De WildCard ging dit jaar naar 'Cor Unum' uit Den Bosch. Simpelweg omdat het complete concept van ontstaan en opbouw van het bedrijf past bij de wil om circulair en inclusief te produceren in harmonie met de wereld van betrokken ontwerpers, waarbij een totaalconcept ontstaat dat ‘echt klopt'.
"Euforisch werd de jury, bij het zien van het werk van Laura van Santen genaamd Trial. Ook ontdekten we het práchtige ‘glazed graffiti' van Yuri van Poppel en besloten uit pure noodzaak beiden te nomineren voor een prijs”, aldus het juryrapport: "Bij beide keramische prijswinnaars staat, zoals bij veel van de Cor Unum projecten, het maakproces centraal. Als je met hergebruik van residu, inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een podium kunt bieden voor ontwerpers en kunstenaars die daarmee een nieuwe vorm van expressie ontwikkelen, ben je een echte winnaar!"

Kijk voor aanvullende informatie op www.cor-unum.com.