Geen liedje maar een gebed

DEN BOSCH | Joop Wassenaar schreef vele jaren de veelgelezen column 'Houdoe!' voor het Stadsblad, de weekkrant voor Den Bosch, Vught en omgeving die helaas ter zielen is gegaan. Dit heeft Wassenaar er niet van weerhouden zijn columns - een serie bespiegelingen over het Bossche leven - te bundelen in het boek 'Geen liedje maar een gebed'. Met een voorwoord van Jack Monde, voormalig eindredacteur van het Stadsblad. Het boek is voor 16,95 euro online te bestellen via www.boekenbestellen.nl/boek/geen-liedje-maar-een-gebed/48226..

Herfstsalon'21 bij KuBra-Art Galerie  

ROSMALEN | De geplande vernissage van de expositie Herfstsalon '21 in KuBra-Art Galerie Rosmalen op zaterdag 13 november wordt wegens de aangescherpte coronamaatregelen verzet naar december. De exacte datum volgt nog.
U bent natuurlijk wel van harte welkom om de expositie tijdens openingsuren te bezoeken. Dat kan woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Lichtprojectie op het provinciehuis

DEN BOSCH | Sinds vrijdag is er op het provinciehuis van Noord-Brabant een nieuwe lichtprojectie te zien: Shades. Deze audiovisuele performance is gemaakt door kunstenaars Noralie (officieel Noortje van den Eijnde) en Albert van Abbe vanwege van het 50-jarig bestaan van het 103,5 meter hoge provinciehuis. Shades toont de beleving van tijd in een spel van licht en schaduw en de verandering. Met de geluiden van de lift waarin politici, bestuurders en medewerkers zich dagelijks kort verplaatsen. Het gebruikt de brutalistische kenmerken van de door architect Huig Maaskant ontworpen toren uit 1971 en tovert de verticale en horizontale lijnen in het gebouw om tot zonnewijzer. Een kolossaal audiovisueel introspectie moment.

Vlag gehesen op Koning Willem I College

DEN BOSCH | Vrijdag werd bij het Koning Willem I College en De Leijgraaf de vlag gehesen. De Colleges van Bestuur en de gezamenlijke Ondernemingsraden en Studentenraden markeerden hiermee een moment om 'Samen Sterk' de toekomst in te gaan. Vanaf het studiejaar 2022/2023 gaan de instellingen samen verder als het Koning Willem I College.