Topcollectie komt naar Den Bosch

DEN BOSCH | Het Noordbrabants Museum en de JK Art Foundation hebben overeenstemming bereikt over een doorlopend bruikleen van een zorgvuldig opgebouwde kunstcollectie, bestaande uit circa 550 werken daterend van 1500 tot heden. Het betreft een verzameling met topstukken van onder anderen Brueghel, Rubens, Mondriaan, Brancusi, Van Dongen, Picasso, Magritte, Delaunay, Fontana, Dalí, Modigliani, Lewitt, Dumas, Kapoor, Tuymans en Eliasson. Hiermee krijgt het museum op termijn de beschikking over een omvangrijke kunstcollectie van internationale allure en kan het zijn positie als toonaangevende culturele instelling verder versterken. De verzameling van de JK Art Foundation geldt als een van de belangrijkste particuliere kunstcollecties van Nederland.
Een selectie van 100 topwerken uit de verzameling van de JK Art Foundation is van 18 december tot en met 26 februari 2022 te zien in Het Noordbrabants Museum in de tentoonstelling 'De ontdekking van het heden'. In deze expositie in samenwerking met Singer Museum in Laren zijn vrijwel alle grote Europese stromingen uit de 20ste en 21ste eeuw vertegenwoordigd. Voor meer informatie: www.hetnoordbrabantsmuseum.nl.

Zwanenbroeders-lezing 2021 online

DEN BOSCH | De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap uit Den Bosch presenteert op zondag 12 december de openbare Zwanenbroederslezing. De lezing met als titel ‘Het kwaad vergelden, vergeten of vergeven?’ wordt verzorgd door Prof. Mr Dr G.J.M. Corstens, voormalig President van de Hoge Raad. Het programma start om 15.00 uur. Na de lezing volgt er onder leiding van moderator Charles Eijsbouts een gedachtewisseling met de spreker, gevolgd door een bijzondere muzikale uitvoering door de Schola Iuventatis onder leiding van Jeroen Felix. De lezing is wegens de coronabeperkingen alleen online te volgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een e-mail aan zwanenbroederslezing@zwanenbroedershuis.nl..

Aanleveren ingezonden brief

DEN BOSCH | Ben jij het niet eens met een artikel in deze krant, of is er een andere ergernis die je graag met de lezers van de Bossche Omroep wilt delen? Dat kan middels een 'ingezonden brief' (maximaal 250 woorden). Stuur deze naar bosscheomroep@talvimediacentrum.nl.