‘Groen Doen’ krijgt kleur

DEN BOSCH | Deze zomer koos Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West een nieuw thema: 'duurzaamheid, natuur en milieu' onder de titel ‘Groen Doen’. Nadat intern onderwerpen als grenzen aan de groei, energietransitie, wildopvang en bijensterfte onder de loep waren genomen, trad de club zaterdag naar buiten met een donatie van 1.000 euro aan de Voedseltuin Villanueva.

Heleen Fikkers, voorzitter Rotaryclub: “Met deze donatie dienen we in één keer twee doelen. We steunen een groen en duurzaam project en helpen tegelijkertijd mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. De donatie is bedoeld voor de verdere uitbreiding van de bijenvolken op de tuin zodat de honingproductie kan groeien. Het geld hebben wij bij elkaar gebracht tijdens onze jaarlijkse Hertogdag.”

Ton Heine, voorzitter Voedseltuin Villanueva: "Wij zijn enorm blij met deze donatie. Voedseltuin Villanueva produceert naast groeten, fruit en kruiden ook honing voor Voedselbank Den Bosch. Met deze donatie kunnen wij het aantal korven uitbreiden. Voor onze inkomsten zijn wij afhankelijk van donaties. Jaarlijks hebben we circa 10.000 euro nodig. Met dit bedrag kunnen we komend jaar vooruit.”