Marieke en Mariska schrijven boek over hun overleden dochtertjes Dide en Ize

ROSMALEN/NULAND | Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, verschijnt het boek 'Wij zijn nooit voorbij'. Hierin vertellen Marieke Driehuizen Goorts uit Rosmalen en Mariska de Langen uit Nuland het verhaal van hun overleden dochtertjes Dide en Ize.

Elk jaar sterven er in ons land ruim duizend kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Je kind verliezen is de ergste nachtmerrie die je als ouder kunt meemaken. In het boek 'Wij zijn nooit voorbij' nemen Marieke en Mariska je mee in de emotionele achtbaan waarin zij als gezin terechtkwamen en hoe dit verlies hun leven voor altijd veranderde.

In maart 2017 overleed de zes maanden oude Dide aan de gevolgen van de waterpokken. "Schrijven over Dide's dood heeft me veel inzicht gebracht in mijn rouwproces, en de verscheurende impact op relaties", vertelt Marieke uit Rosmalen. " Een balans vinden in leven met de dood is lastig en in gesprek blijven met elkaar is erg moeilijk. Ik durf nu mijn verhaal echt te delen in dit boek omdat ik hoop dat er meer openheid over verlies en verdriet kan ontstaan in verbinding met elkaar."

Mariska uit Nuland is er trots op dat het verhaal van haar dochter Ize is vereeuwigd in het boek. "Het geeft Ize een stem, een gezicht, bestaansrecht, een plek in de wereld. Ze wordt nooit losgelaten, nooit vergeten. Haar verhaal helpt ook andere vaders, moeders, oma's en opa's die door dezelfde nachtmerrie heen moeten gaan." Ize (7) stierf 15 maanden geleden aan de gevolgen van leukemie.

Marieke en Mariska hebben het boek geschreven in samenwerking met Stichting Nooit Voorbij, die ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind helpt bij de verwerking van hun verlies. Onder meer door lotgenotencontact, psychologische ondersteuning en het uitgeven van boeken met verhalen als blijvende herinnering. Op verzoek van Stichting Nooit Voorbij heeft zanger Bastiaan Ragas een lied geschreven en gecomponeerd. Het is een song die troost moet bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied is vanaf 9 december te beluisteren op Spotify.

Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn. Meer informatie: www.stichtingnooitvoorbij.nl.