Levende kersstal gaat niet door

ROSMALEN | Het bestuur van Stichting Gedachteniskapel Rosmalen heeft het besluit moeten nemen om de levende kerststal op de Driesprong opnieuw af te blazen. Vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19 acht het bestuur het niet verantwoord om de opbouw en het bezoeken van de stal door te laten gaan.
Al meer dan 25 jaar staat hij er: de levende kerststal op de Driesprong. In de kerstperiode komen vele kinderen, ouders, opa's en oma's samen kijken naar de levende schapen en de beelden in de kerststal met als hoogtepunt de knikengel. Niet alleen de bezoekers beleven veel plezier aan de stal, ook de vrijwillige bouwers en wachters kijken er ieder jaar naar uit. Vooral de uitleg bij de beelden, die vormgegeven zijn naar voorbeeld van bekende Rosmalense mensen uit het nabije verleden, zorgen iedere keer voor herkenning en plezier.
De stichting heeft gezocht naar een alternatieve locatie voor het etaleren van de beelden. Die is gevonden en uiteraard staat hier ook de knikengel opgesteld. Zij wuift allen met haar vleugels de hoop toe dat de stal volgend jaar weer gewoon staat waar het hoort: op de Driesprong in Rosmalen.