D66 maakt zich grote zorgen over huisartsenzorg op Zuid

DEN BOSCH | Het is al 8 maanden stil rondom de huisvesting van de huisartsenzorg op Zuid. Op de huidige locatie van de huisartsenpraktijk is het ruimtegebrek groot. De locatie Chopinstraat 10 is in beeld, maar dat proces verloopt stroef. De D66-fractie spoort het college van B en W aan om snel met een oplossing te komen.

Op 31 maart 2021 heeft D66 raadsvragen gesteld over de huisartsenzorg ‘op Zuid' en de huisartsenpraktijk Zuiderhoed. Het college heeft deze op 26 april beantwoord. In die beantwoording staat dat de locatie Chopinstraat 10 in beeld is als locatie. Inmiddels zijn er ruim 8 maanden verstreken. "Onze indruk is dat de voortgang van het proces erg stroef verloopt. Het behoud van goed toegankelijke eerstelijnszorg in de wijk Zuid is van groot belang voor D66. Sinds maart is de situatie niet verbeterd. De huisartsen geven aan dat het water hen ‘aan de lippen staat'”, aldus raadslid Annemarie Hoog Antink.
D66 vindt deze situatie onaanvaardbaar en draagt het college op om met een oplossing te komen voor de ruimteproblematiek van de huisartsenpraktijk.