Den Bosch staat op de tweede plek in de lijst van provinciehoofdsteden met meeste ontvangen kaartjes.
Den Bosch staat op de tweede plek in de lijst van provinciehoofdsteden met meeste ontvangen kaartjes. Foto:

Bosschenaren versturen wel nog graag een kerstkaartje

Human Interest

DEN BOSCH | In 2020 stuurden we vaker een kerstkaart dan het jaar daarvoor. In het noorden zijn de inwoners het meest geliefd, zij ontvangen het vaakst een kerstkaart. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go, de grootste kaartenwebshop van Nederland. 

Ook dit jaar ervaart het bedrijf dezelfde kerstkaartengekte, want de invloed van corona is enorm. Vorig jaar zag de kaartenwebshop bijna een verdriedubbeling van het aantal ontvangen kerstkaarten.
Den Bosch is populair als het gaat om het ontvangen van kerstkaarten. De hoofdstad staat namelijk op de tweede plek in de lijst van provinciehoofdsteden met meeste ontvangen kaartjes. Maar binnen de provincie zelf scoren Meeuwen, Oosteind en Cromvoirt het beste. Woon je in Zundert, Tilburg of Ulicoten? Dan gooit de postbode minder vaak een kerstkaartje bij je door de brievenbus.

Persoonlijke kerstkaarten

Meer mensen sturen kerstkaarten sinds de coronacrisis. Maar het aantal kaarten per bestelling daalt wel. “Een reden hiervoor is dat we onze dierbaren willen verrassen met persoonlijke kerstkaarten, bijvoorbeeld met een foto of unieke kerstwens. Iedereen kan in deze gekke tijd wel wat extra liefde gebruiken,” aldus Mark van Kasteren, marketingmanager bij Kaartje2go. Kijk voor het volledige onderzoek op www.kaartje2go.nl/kerstkaarten/onderzoek-2021.