Tijdens de 'Open Loopgraafdag' op 15 januari worden de loopgraven bezet door re-enactors uit omliggende landen die samen het leven aan en achter het front uitbeelden.
Tijdens de 'Open Loopgraafdag' op 15 januari worden de loopgraven bezet door re-enactors uit omliggende landen die samen het leven aan en achter het front uitbeelden. Foto: EECWO1

‘Open Loopgraafdag’ bij Educatief Experience Centrum in Den Bosch

Historie

DEN BOSCH | Op 15 januari van het nieuwe jaar opent het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog (EECWO1) op Bedrijvencentrum De Poeldonk in Den Bosch weer haar poort voor een ‘Open Loopgraafdag’.

De behoefte aan kennis over de Eerste Wereldoorlog is sinds dit onderwerp is opgenomen in de canon van de geschiedenislessen enorm toegenomen. Op het Educatief Experience Centrum in Den Bosch - een initiatief van een drietal professionals uit de filmindustrie - kunnen scholen en groepen het leven aan het front zelf komen ervaren in een nagebouwd, tweehonderd meter lang loopgravenstelsel met onderkomens, vormgegeven zoals aan het front in 1914-1918. Zo is er bijvoorbeeld een Franse, Duitse en een Britse sector te bezoeken. 

Re-enactors

Tijdens de ‘Open Loopgraafdag’ op zaterdag 15 januari is het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog geopend voor iedereen! Entree bedraagt 6 euro. De loopgraven zullen tijdens deze dag bezet zijn door re-enactors uit omliggende landen die samen het leven aan en achter het front uitbeelden.

Praktische informatie

Het EECWO1 is gevestigd op Bedrijvencentrum De Poeldonk aan de Poeldonkweg 5 in Den Bosch. Meer informatie en foto’s vind je op www.eecwo1.nl en/of www.deloopgraven.nl.

 Op het Educatief Experience Centrum in Den Bosch kunnen scholen en groepen het leven aan het front zelf komen ervaren.