Dat tradities een belangrijke rol spelen binnen het Gilde, blijkt wel uit deze samengestelde foto. Heel veel is er met de jaren niet veranderd.
Dat tradities een belangrijke rol spelen binnen het Gilde, blijkt wel uit deze samengestelde foto. Heel veel is er met de jaren niet veranderd.

Gilde in Nuland maakt thema Brabantse Gildedag bekend

Verenigingen

NULAND | ‘Daor hedde de Guld’. Deze uitspraak van zowel vroeger als van nu is hét thema van de grote Brabantse Gildedag die op zondag 29 mei 2022 in Nuland wordt gehouden.

Op deze bijzondere dag zullen er op het feestterrein aan de IJzerkampen in Nuland ongeveer 43 Gilden aanwezig zijn met wel zo’n 1500 Gildebroeders en -zusters. Maar wat is dat nou zo’n Gildedag en wat is er dan allemaal te doen? Dit zal de komende tijd duidelijk worden uitgelegd in een speciale nieuwsbrief waarin het Nulandse Gilde u elke maand meer vertelt over bijvoorbeeld de optocht, de massale opmars, het vaandel, de diverse disciplines binnen het gilde en nog veel meer. Natuurlijk met heel veel historische en nieuwe foto’s en uitleg over het prachtige en kleurrijke schouwspel dat een Gildedag is. Natuurlijk kunt u dit allemaal ook gewoon met eigen ogen komen bekijken op zondag 29 mei 2022. Dan is iedereen van harte welkom om de grote optocht door Nuland te komen bewonderen en om daarna het Gildefeest mee te maken op het feestterrein. 

Kunt u zolang niet wachten en wilt u nu al de sfeer komen proeven? Kom dan gewoon eens langs op zondag vanaf 11.00 uur aan de IJzerkampen 22 in Nuland. Kijk voor meer info op www.gildenuland.nl.