Een van de muziekdocenten bij Huis73 is trompettist Willem Pluk.
Een van de muziekdocenten bij Huis73 is trompettist Willem Pluk. Foto: Huis73

Trompetles bij Huis73 van trompettist Willem Pluk

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Huis73 heeft muzikaal veel te bieden. Of je nu trombone, cello, viool of trompet wilt leren spelen: de docenten kunnen je alle ins en outs op muziekgebied laten zien en horen.

Een van de docenten bij Huis73 is Willem Pluk. Hij begon met trompet spelen op 10-jarige leeftijd en besloot om van zijn hobby zijn beroep te maken. Zijn passie voor trompet spelen wil hij graag overbrengen op anderen.

Prominente rol

De trompet is het hoogste instrument van de koperblaasinstrumenten en heeft door zijn klank vaak een prominente rol in orkesten en bands. Je kan er energiek hoog op spelen, bijvoorbeeld als lead van een bigband, maar met een goede techniek ook heel mooi zacht. Je komt de trompet tegen in alle muziekstijlen: klassiek, harmonie, jazz, pop, hip-hop, salsa, en funk. Kortom, de trompet is een instrument met vele mogelijkheden. Of je nu een beginner bent, wilt leren improviseren à la Miles Davis of Chet Baker of mee wil kunnen spelen in een dweilorkest, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Voorop staat het plezier in je instrument en de muziek. De docent Willem Pluk zorgt dat je hiervoor de juiste en goede technische vaardigheden aanleert. 

Inschrijven

Wil jij ook trompet leren spelen? Of een ander instrument? Schrijf je dan in via cursussen.huis73.nl.