Excursie bomen in de winter

DEN BOSCH | Ga op zondag 19 december van 14.00 tot 16.00 met natuurgidsen mee op pad in Engelenstede. Tijdens de excursie kijk je naar wat de natuur in de winter te bieden heeft en dan vooral naar de bomen. In verband met de 1,5 meterregel vanwege corona is aanmelden verplicht. Dat kan via het aanmeldingsformulier op www.ivndenbosch.nl. Controleer vóór de activiteit de website voor de laatste coronamaatregelen. Vertrek vanaf Parkeerplaats Engelenstede nabij Kaathoven 28 in Vinkel. Tip van de organisatie: kom lekker op de fiets!

Explosieven aangetroffen

DEN BOSCH | Bij werkzaamheden aan de Maastrichtseweg in Den Bosch zijn op vrijdagochtend 10 december meer dan 60 explosieven gevonden. De weg is daardoor een aantal uren afgesloten geweest voor alle verkeer om nader onderzoek te doen. Het gaat om niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven afgevoerd.

Burgemeester sluit twee panden

DEN BOSCH | Op donderdag 9 december vond er een grote gezamenlijke actie tegen ondermijning plaats op diverse locaties in Den Bosch. Hierbij trokken Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Enexis en een woningcorporatie samen met de gemeente 's-Hertogenbosch op. Het betrof een bestuurlijke hercontrole na eerdere onregelmatigheden in de meterstand en milieucriminaliteit. Na de controle heeft burgemeester Mikkers twee bezochte panden aan de Daviottenweg in Den Bosch per direct gesloten. In het ene pand werden meer dan 1000 autobanden en brandbare stoffen aangetroffen. Deze combinatie zorgde voor een brandgevaarlijke situatie. In het tweede pand verbleven drie Syrische asielzoekers. Zij verbleven in een ruimte boven een illegale autospuiterij. Deze ruimte voldeed op geen enkele wijze aan brandveiligheid en de milieuregels. Beide panden zijn onmiddellijk gesloten en zodra de veilige en legale situatie hersteld is, worden deze panden weer vrijgegeven. Verder werden door de politie diverse motorblokken aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze goederen zijn in beslag genomen en de politie doet nader onderzoek. Ook wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke relaties met verboden motorclubs.