KW1C opnieuw in de prijzen

DEN BOSCH | Afgelopen vrijdag vond de SustainaBul MBO-uitreiking 2021 plaats. Het Koning Willem I College werd daar uitgeroepen tot het duurzaamste mbo van Nederland in 2021. 

Het college scoorde net als voorgaande jaren hoog op onderwijs en haalde in totaal 279 van de 300 punten. De uitreiking vond plaats tijdens het (online) symposium 'Duurzaam Denken & Doen'. Het is de derde keer dat de uitreiking 'duurzaamste mbo van Nederland' plaatsvond. In 2019 behaalde het college ook de eerste plek, vorig jaar werd het tweede. In totaal deden er dit jaar 17 mbo scholen mee aan de verkiezing. De tweede plek is dit jaar voor Yuverta. ROC Friesland werd derde.

Het KW1C heeft duurzaamheid al vele jaren verankerd in zijn kernwaarden. Als UNESCO-school zet het college zich in voor een betere wereld en versterking van duurzaamheid. Om het belang van duurzaamheid meer kracht bij te zetten heeft het college sinds vorig jaar de expertisegroep Global Goals in het leven geroepen. Hierin zitten enthousiaste medewerkers en studenten die zich inzetten om duurzaamheid in de volle breedte nog meer te verankeren in het onderwijs en de bedrijfsvoering.