"Ik ben trots op wat we de afgelopen 4 jaar hebben bereikt ", aldus wethouder Ufuk Kâhya, die eerder al was verkozen tot lijsttrekker.
"Ik ben trots op wat we de afgelopen 4 jaar hebben bereikt ", aldus wethouder Ufuk Kâhya, die eerder al was verkozen tot lijsttrekker. Foto: GroenLinks Den Bosch

Top 10 kieslijst GroenLinks ‘s-Hertogenbosch vastgesteld

Politiek

DEN BOSCH | De leden hebben van GroenLinks ’s-Hertogenbosch hebben de top 10 kandidaten vastgesteld voor de komende gemeenteraadsvergadering. 

Lijsttrekker Ufuk Kâhya was eerder al per referendum gekozen. Nu zijn ook de nummers 2 tot en met 10 bekend. Een sterke lijst met nieuwe namen én ervaren raadsleden: 1. Ufuk Kâhya, 2. Wies Korver-van Weegberg, 3. Antoon van Rosmalen-van den Eerenbeemt, 4. Hessel Bos, 5. Steven van Slageren, 6. Nicole Huijbrechts, 7. Yeliz Dogan, 8. Daan Scholten, 9. Lars Meijer, 10. Anouschka te Lintelo. 

Trots op de afgelopen 4 jaar

Tegelijk met de kandidaten is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Afgelopen college was het groenste ooit. “De invloed van GroenLinks is duidelijk te zien”, aldus Kâhya: “Ik ben trots op wat we de afgelopen 4 jaar hebben bereikt. Na tientallen jaren is het eindelijk gelukt om de Van Berckelstraat autovrij te maken. En we hebben voor elkaar gekregen dat het percentage sociale woningen bij nieuwbouw van 25% naar 30% is gegaan. Met deze fantastische kandidaten en prachtige programma gaan we de komende 4 jaar werken aan een groen en sociaal Den Bosch. Met gelijke kansen, ongeacht in welke wijk je bent geboren, meer duurzame sociale huurwoningen en voor een beter klimaat en meer biodiversiteit!”

Online stemmingen

André Bannink, voorzitter van de afdeling, is ook tevreden: “De kandidatencommissie heeft een goed team weten samen te stellen en onze leden hebben hun advies grotendeels bevestigd. Hoewel we voor het eerst in onze geschiedenis de stemmingen online hebben moeten organiseren heeft een recordaantal leden hieraan meegedaan: bijna tweemaal zoveel als voor de lijst van 2018. Een prima resultaat.”

Lijsttrekker Ufuk Kâhya was eerder al per referendum gekozen. Nu zijn ook de nummers 2 tot en met 10 bekend.