De wethouder en leerling Asiya planten de eerste boom bij KC de Vlindertuin.
De wethouder en leerling Asiya planten de eerste boom bij KC de Vlindertuin. Foto: Sandra Peerenboom

Eerste boom in Bossche wijk Zuid geplant

Human Interest

DEN BOSCH | In de laatste schoolweek van 2021 is de eerste nieuwe boom in Zuid de grond ingegaan. Wethouder Mike van der Geld en groep 8 leerling Asiya hebben samen een tamme kastanje geplant achter de school, de plek waar dit bijzondere project zo’n 7 maanden geleden is gestart.

In mei vroeg Van der Geld via een video aan bewoners waar zij in een nieuwe boom willen. Hij deed die oproep niet alleen, maar samen met leerlingen van KC De Vlindertuin. “We ontvingen maar liefst 349 suggesties, verdeeld over 59 unieke locaties. We hebben alle locaties beoordeeld. Op 26 locaties gaan we aan de slag, hier planten we vóór eind maart 97 nieuwe bomen”, aldus de wethouder: “Wat fijn om deze betrokkenheid bij groen, de buurt en KC De Vlindertuin te zien. Bomen brengen groen en sfeer, en houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Vanwege klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig.”

Verschillende boomsoorten

Er komen verschillende boomsoorten, want meer variantie verkleint de kans op ziektes en plagen. Zo worden er onder andere sierappelbomen, krentenbomen, lijsterbessen en bijenbomen geplant. Deze bomen bloeien op verschillende tijdstippen in het jaar en zorgen zo voor meer kleur in de wijk. Daarnaast zijn ze - zowel in het voorjaar als in de nazomer - een belangrijke voedingsbron voor vogels en insecten. Op www.s-hertogenbosch.nl/nieuwebomen vindt u een overzicht van alle locaties en soorten.