Anne & Lisa bezorgen het publiek op 9 februari een hilarische avond in PERRON-3. Deze antihelden klimmen op een Trojaans hobbelpaard dat strijdlustig, aaibaar en ontwapenend doordendert.
Anne & Lisa bezorgen het publiek op 9 februari een hilarische avond in PERRON-3. Deze antihelden klimmen op een Trojaans hobbelpaard dat strijdlustig, aaibaar en ontwapenend doordendert. Foto: Saskia Kerkhoff

Lachen tot je buikpijn hebt bij PERRON-3 in Rosmalen

Kunst en cultuur

ROSMALEN | Bij Theater aan de Parade valt er het hele jaar door veel te lachen. Cabaretiers uit alle hoeken van het land reizen af naar Den Bosch om het publiek te entertainen met hun hilarische shows, vlijmscherpe improvisaties en heerlijke stand-up comedy. Ook de komende maanden kunnen de buikspieren goed worden getraind. We zetten graag de leukste voorstelling op een rij die je binnenkort kunt zien bij PERRON-3 in Rosmalen.

Nieuw talent, een oude rot in het vak, grof, doordacht of zelfs een tikje inspirerend: cabaret is er echt in alle vormen en maten. De één kan daarbij over de grond rollen van het lachen, de ander vindt er niets aan. Theater aan de Parade helpt graag een handje in het kiezen van de allerleukste cabaretvoorstellingen.

Anne & Lisa

Cabaretduo Anne & Lisa sleuren hun publiek uit de sleur tijdens hun absurde cabaretshow ‘Lonely Pony’. De antihelden klimmen op een Trojaans hobbelpaard dat strijdlustig, aaibaar en ontwapenend doordendert. Het publiek wordt medeplichtig aan situaties die absoluut geen dikke pluim van de juf verdienen. Heerlijk absurd en muzikaal, maar zeker ook actueel. Anne & Lisa redden je tijdens deze avond van het alledaagse.
‘Lonely Pony’ is de tweede show van Anne & Lisa. De pers was over hun debuut ‘Weltschmerz’ zeer te spreken en gaf hen maar liefst vier sterren. “’Weltschmerz’ is confronterend, gewaagd, absurd, vernieuwend en vooral zeer gedurfd”, kopte Theaterparadijs.

Martijn Kardol

Iedere crisis heeft zo zijn eigen impact. Groot of klein. Of het nu om de dreigende klimaatcrisis gaat, of om welke film je vanavond met je vriendin gaat kijken. Situaties zijn er om opgelost te worden. Voor Martijn Kardol is het genoeg voer om er een hilarische show omheen te bouwen.
In zijn geheel eigen stijl vuurt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties op het publiek af. Of het nu gaat om een pandemie of welke serie er op Netflix aangezet wordt, voor alles is een oplossing. Maar hoe? En door wie? Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt? Of is Martijn dat wellicht zelf? En wat is eigenlijk de hele situatie waar we het over hebben? Dus vertel hem maar: wat is de situatie?

Vlamousse

‘Maak het bespreekbaar’ is het motto van cabaret duo Vlamousse. Samen praten de dames totdat er niets meer te zeggen valt. Geen onderwerp te pijnlijk of ze smijten het op tafel. Alles mag tegenwoordig te bespreekbaar zijn? De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden. Alles komt voorbij: van sketches en dialogen tot korte muzikale parodieën. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Door te praten kom je dichter tot elkaar, toch? Kunnen we daarna weer saampies verder.

Speeldata en kaartverkoop

Martijn Kardol zie je op zaterdag 5 februari in de theaterzaal van PERRON-3. Anne & Lisa op woensdag 9 februari en Vlamousse schittert een week later op 16 februari op het podium. Bij welke hilarische show zien we jou? Meer informatie over de voorstellingen en tickets vind je op theateraandeparade.nl.