Heroes Den Bosch won in eigen huis met 97-56 van Basketbal Academie Limburg.
Heroes Den Bosch won in eigen huis met 97-56 van Basketbal Academie Limburg. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch blijft maar winnen!

Sport

DEN BOSCH | Heroes Den Bosch heeft op dinsdag 14 december ook de dertiende wedstrijd in de BNXT league gewonnen. In eigen huis waren de Bosschenaren met 97-56 te sterk voor Basketbal Academie Limburg.

De thuisploeg kende een relatief gemakkelijke avond en stond met rust al met maar liefst (51-18) voor. In het vervolg van de wedstrijd kwam Heroes Den Bosch dan ook niet meer in de problemen. Topscorer aan de kant van de Bosschenaren was Boy van Vliet met 18 punten. Teamgenoot Clay Mounce kwam tot 16 punten en Mike Carlson (15 punten en 12 rebounds) en Thomas van der Mars (11 punten en 10 rebounds) tekenden allebei opnieuw voor een double-double.   

Bekerwedstrijd

Vier dagen daarna - op zaterdag 18 december - stond de bekerwedstrijd tegen BS Leiden op het programma. In Leiden werd ook deze tegenstander verslagen. Het werd maar liefst 54-113. Zodoende kan het team van hoofdcoach Erik Braal zich gaan opmaken voor de volgende ronde. Tegenstander is dan Den Helder Suns. Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren deze middag Mike Carlson en Shane Hammink met beiden 17 punten, gevolgd door Keime Helfrich (13 punten).