Ben je benieuwd naar de verenigingen in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland en Vinkel? Bezoek dan de website: huis73.nl/amateurkunst.
Ben je benieuwd naar de verenigingen in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland en Vinkel? Bezoek dan de website: huis73.nl/amateurkunst. Foto: Huis73

Kom ook lekke zingen, dansen, spelen en schilderen

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Trots, persoonlijke ontwikkeling en bovenal gezelligheid en saamhorigheid geven betekenis aan verenigingen in de amateurkunst. Voor sommigen is het een doorlopend proces van leren en jezelf verbeteren, voor anderen is het een wekelijks avondje uit.

Ook voor verenigingen zijn het lastige tijden, de coronamaatregelen leggen beperkingen op en communicatie met de achterban hierover kost veel tijd en energie. Wanneer je als vereniging minder te bieden hebt, kunnen leden afhaken terwijl nieuwe leden vinden juist extra lastig is. Toch bieden verenigingen juist nu de mogelijkheid om met anderen in contact te komen en te blijven.

Campagne

Het verenigingsleven kan wel wat steun gebruiken en daarom kreeg Huis73 de opdracht van gemeente ’s-Hertogenbosch hier een campagne voor te ontwikkelen. De eerste stap hierin is een overzicht van alle verenigingen in de amateurkunst op de website van Huis73. Via social media en posters door de hele gemeente wordt hierop gewezen: ‘Vind jouw vereniging: huis73.nl/amateurkunst’.

Meer ondersteuning

Deze eerste stap heeft als doel de verenigingen onder de aandacht te brengen en de vele disciplines uit te lichten: fanfares, koren, orkesten, dans-, schilder- en fotoclubs en theatergezelschappen. In volgende stappen zullen bestuurders van verenigingen de mogelijkheid krijgen om workshops te volgen over toepasselijke thema’s als werving van leden en vrijwilligers, communicatie, financiën en toekomstbestendigheid van de vereniging. Verder zijn er plannen voor gezamenlijke acties rondom ledenwerving en specifieke hulp op maat.

Vind jouw vereniging

Ben je benieuwd naar de verenigingen in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland en Vinkel? Bezoek dan de website: huis73.nl/amateurkunst. Heb je vragen als bestuurder of ben je van plan een vereniging op te richten? Maak gebruik van het loket Amateurkunst, momenteel kan dat via de mail: amateurkunst@huis73.nl. Het laatste nieuws volg je op de speciale facebookgroep: Huis73 Amateurkunst. En heb je zin om mee te zingen, dansen, spelen, schilderen of fotograferen? Meld je dan aan bij een vereniging in de amateurkunst en ontdek wat het jou brengt!