Ernst Jansz brengt op 19 februari zijn beste nummers ten gehore bij PERRON-3 in Rosmalen.
Ernst Jansz brengt op 19 februari zijn beste nummers ten gehore bij PERRON-3 in Rosmalen. Foto: Wop van Eis

Doe Maar-icoon Ernst Jansz komt in februari naar Rosmalen

Kunst en cultuur

ROSMALEN | In het nieuwe jaar zijn er weer genoeg voorstellingen bij Theater aan de Parade die je verbazen, prikkelen en verwarmen. Deze week geven de programmeurs van Theater aan de Parade een nieuwe tip voor het theater. Doe Maar-icoon Ernst Jansz ging na het daverende succes solo en komt op 19 februari naar PERRON-3 in Rosmalen.

Speciaal voor zijn show in Rosmalen dook hij het archief in en stelde een speellijst met zijn mooiste liedjes samen. Aangevuld met een aantal prachtige Bob Dylan vertalingen, waarvoor hij genomineerd werd voor een Edison. Nadat hij solo ging, bracht hij maar liefst vijf albums en vijf boeken uit. Wat verhalen vertellen, dát is wat Ernst het liefste doet. Ook het protestlied schuwt hij niet. Ernst komt ook zeker niet alleen naar Rosmalen. Hij neemt fantastische, en zeker niet de minste, muzikanten mee die hem begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaar en Richard Wallenburg op de bas. Als je het aan Ernst vraagt, is dit zijn beste band ooit.

Ook de pers volgde Jansz tijdens zijn solocarrière en schreven vol lof: “Ernst Jansz staat op gelijke hoogte met Bob Dylan en Leonard Cohen en overstijgt meermaals het werk van Lennaert Nijgh”.

Meer informatie en tickets vind je op theateraandeparade.nl.