Rotonde Postweg weer open

VUGHT | Beide fietsbruggen en de autowegen bij de Postweg zijn sinds het afgelopen weekend weer geopend voor al het verkeer.

In de nieuwe situatie is het gemotoriseerd verkeer op de rotonde gescheiden van het fietsverkeer. Door deze twee verkeersstromen te scheiden, verbetert de fietsveiligheid. Ook is de rotonde aangepast naar een turborotonde voor een nog snellere en veiligere doorstroming van het autoverkeer. In de directe omgeving van de fietsbruggen en de rotonde is meer groen gekomen.
De afgelopen maanden is er met man en macht hard gewerkt om de situatie bij de Postweg een stuk veiliger te maken. Wethouder Ufuk Kâhya vertelt: ‘’Ik ben trots op het eindresultaat. Samen hebben we ervoor gezorgd dat je op een prettige en veilige manier van en naar Vught en ’s-Hertogenbosch kunt fietsen. Ook hebben we meteen meer groen in de omgeving kunnen toevoegen.’’

Flinke investering
De gemeente Vught, gemeente 's-Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant hebben samen in totaal 4.800.000 euro (exclusief voorbereiding) in het project geïnvesteerd. Meer info: www.denbosch.nl/nl/projecten/postweg.