Koning Willem I College blinkt uit

DEN BOSCH | De nationale Keuzegids Mbo 2022 is weer uit. In deze gids doet het Koning Willem I College het goed met 25 opleidingen die bovengemiddeld scoren. Het college heeft bovendien al jarenlang verschillende topopleidingen in huis. Dit jaar gaat het om 8 topopleidingen in de studierichtingen Artiest, Fashion, Procestechniek en Horeca. De acteursopleiding is zelfs de beste topopleiding van Nederland. 

Nummer 1 van allemaal
De opleiding Acteur, van de Academie Media, Art & Performance van het college, scoort de meeste punten (94 van de 100) van alle 384 topopleidingen in Nederland. Deze opleiding scoort al jarenlang hoog in de lijst, maar is nu voor het eerst de beste topopleiding van Nederland. Studenten zijn meer dan bovengemiddeld tevreden over het onderwijs, de begeleiding, het lesmateriaal en de informatievoorziening. Ze vinden het erg fijn om op school te zijn en ervaren een zeer prettige leeromgeving. Ook de stages vinden ze inspirerend en leerzaam. Het aantal studenten dat doorstroomt naar het hbo is bovengemiddeld.

Fashion blinkt uit
De enige topopleiding op het gebied van mode/fashion vind je bij het Koning Willem I College. De opleiding Fashion Designer is niet alleen de beste van regio Zuid (Noord-Brabant/Limburg), maar blinkt landelijk uit. Deze opleiding scoort voor het tweede jaar op rij een opvallend hoge score van 90 van de 100 punten. Studenten zijn op alle vlakken meer dan bovengemiddeld tevreden over hun opleiding.

Al jaren in de top
De technische opleidingen Procesoperator A, Procesoperator B en Operator C van het college behoren al jaren tot de beste van Nederland. In regio Zuid zijn zij de enige topopleidingen bij Procestechniek. De studenten zijn op alle punten meer dan tevreden. De beroepsvoorbereiding is goed en de sfeer is uitstekend.

Horecaopleidingen
Ook de horecaopleidingen van het college scoren dit jaar weer goed en zijn het beste van de regio Zuid en scoren landelijk gezien een tweede plek. De studenten van deze opleidingen zijn over alle onderdelen positief. Ze vinden de begeleiding goed en de lessen informatief en uitdagend. Bovendien is alles goed geregeld en is de sfeer op school prettig.

De Keuzegids mbo verschijnt jaarlijks en is een veel gebruikt instrument bij de keuze voor een school of opleiding.