Op de kieslijst van de PvdA staan in totaal 50 kandidaten uit alle windhoeken van de stad Den Bosch en omliggende dorpen.
Op de kieslijst van de PvdA staan in totaal 50 kandidaten uit alle windhoeken van de stad Den Bosch en omliggende dorpen. Foto: PvdA Den Bosch

PvdA presenteert 50-koppige kieslijst: ‘Dít is Den Bosch’

Politiek

DEN BOSCH | De leden van de Bossche Partij van de Arbeid hebben de volledige kieslijst, Pieter Paul Slikker als kandidaat wethouder en het verkiezingsprogramma ‘Omdat het socialer moet’ officieel vastgesteld.

De nachtburgemeester van Den Bosch, de held van buurtvoedselbank Warm Buffet uit Orthen, de founding father van het Grand Gala du Kwek, een 100-jarige feministe en een oud-staatssecretaris van het roemruchte kabinet Den Uyl: ze staan allemaal op de lijst. Lijsttrekker Pieter Paul Slikker wordt geflankeerd door ervaren roze vakbondsvrouw Jolanda van Gool en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Fouad Kabbouti uit Kruiskamp. De hoogste nieuwe plekken zijn voor Marijke Volgers (initiatiefnemer Zorg in Actie) en leraar maatschappijleer Koen Vossen uit Boschveld. Ook zorg- en jongerenwerkers Desirée Coense en Osman Çifçi komen als het aan de PvdA ligt terug.

Den Bosch socialer maken 

Afdelingsvoorzitter Femke Hoekstra en lijsttrekker Slikker zijn trots op de lijst: “Dít is Den Bosch. Met deze club zetten we de komende jaren de schouders onder de opdracht die ons verenigt: Den Bosch socialer maken. Met meer oog voor de wijken, voor jongeren op zoek naar een betaalbare woning en voor inwoners die verduurzaming niet kunnen betalen zonder hulp van hun lokale overheid.”