Girbe Buist van het project 'Ruiken aan de geschiedenis van Den Bosch' neemt tijdens de online uitreiking de cheque in ontvangst.
Girbe Buist van het project 'Ruiken aan de geschiedenis van Den Bosch' neemt tijdens de online uitreiking de cheque in ontvangst.

Erfgoedprijs ‘Brabantse BeLofte’ voor Bosch project

Human Interest

DEN BOSCH | Tijdens de online uitreiking op maandag 20 december zijn de erfgoedprijzen Brabants Lof & Brabantse BeLofte uitgereikt. Het Tilburgse project ‘Sterrentocht’ is winnaar van Brabants Lof. ‘Ruiken aan de geschiedenis van Den Bosch’ heeft de aanmoedigingsprijs Brabantse BeLofte gewonnen.

Juryvoorzitter Stijn Smeulders, gedeputeerde Cultuur, Sport, Vrije Tijd en Erfgoed: “Hoewel de vijf genomineerden allemaal van zeer hoog niveau zijn, is de jury unaniem in haar beslissing. De beide winnaars wil ik van harte feliciteren met deze mooie erkenning voor hun buitengewone prestaties. Ze zijn een goed voorbeeld hoe erfgoed een belangrijke bijdrage levert aan een Brabant dat voor zoveel mogelijk mensen een leuke en fijne plek is, om te wonen, te werken en te bezoeken.”

Geurwandeling voor slechtzienden

Kunstenares Sanne Vaassen en historicus Girbe Buist ontwerpen met de Oogvereniging Brabant een geurwandeling voor slechtzienden door de geschiedenis van Den Bosch. De hoge mate van de toegankelijkheid, publieksgerichtheid en creativiteit van het idee juicht de jury toe. De aanmoedigingsprijs Brabantse BeLofte betreft een cheque van 1.000 euro en een samenwerkingstraject met Erfgoed Brabant.