New Heroes Den Bosch is na 14 wedstrijden in de BNXT League nog altijd ongeslagen. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch eindigt 2021 ongeslagen in de BNXT League

Sport

DEN BOSCH | Ook wedstrijd nummer 14 in de BNXT League eindigde in een overwinning voor Heroes Den Bosch. In en tegen Den Haag werd overtuigend met 54-97 gewonnen, waardoor de ploeg de ‘winning streak’ in de BNXT League in stand houdt. Met 21 punten was Clay Mounce de man van de avond, gevolgd door Thomas van der Mars met 17 punten. De double-double was deze wedstrijd voor Shane Hammink. Hij liet 12 punten en 10 assists noteren.

Heroes Den Bosch gaf vanaf de start van de wedstrijd vol gas. Met een vroege (full-court) press bij elk balbezit van The Hague Royals, zorgden de Bosschenaren ervoor dat de Hagenezen weinig kansen kregen om in de wedstrijd te komen. Via 0-5 liep Heroes Den Bosch snel uit naar 1-8 en Royals stond - met nog meer dan zeven minuten op de klok - reeds op vier teamfouten. Heroes Den Bosch liet de bal goed rond gaan. Van der Mars, die vogelvrij onder de basket stond, tilde de stand vervolgens naar 1-14.

Eerste time-out

Na een driepunter van Helfrich volgde de eerste time-out van Royals. Mike Carlson mocht daarna nog twee vrije worpen benutten, waarna The Hague Royals pas de eerste veldscore lieten noteren. Knepa zette de thuisploeg op 3-19. Even later was het diezelfde Knepa die voor 5-19 zorgde, maar daar zette Clay Mounce wel meteen twee scores tegenover. Het was uiteindelijk opnieuw Knepa die namens de thuisploeg de laatste score liet aantekenen in dit kwart: 7-23.

Tweede kwart

Vignisson opende het tweede kwart voor Royals en voor Heroes Den Bosch deed Kherrazi dat. Daarna volgde een periode zonder scores. Na drie minuten spel in het tweed kwart was het Keime Helfrich die de ban brak met een rake vrije worp: 9-26. Heroes was deze avond duidelijk heer en meester en liep snel verder uit. Scores van Mounce en Van der Mars (15 punten totaal in de eerste twee kwarten) zorgden voor een 17-41 stand. Aan het eind van dit tweede kwart deed Heroes Den Bosch de thuisploeg nog wat meer pijn. Driepunters van Helfrich en Carlson (twee keer) betekenden een 22-52 ruststand.

Derde kwart

Ook na rust nam Heroes Den Bosch geen gas terug. Het derde kwart ging uiteindelijk met 17-26 naar de Bosschenaren, die zo uitliepen naar een 39-77 tussenstand. Het was Kherrazi die de eerste score liet noteren, waarna Hammink en Mounce de stand op 29-62 zetten. Heroes liep daarna verder uit naar een voorsprong van 38 punten (34-72) en dat verschil stond ook op het bord staan na driemaal tien minuten (39-77).

Vierde kwart

In het laatste kwart waren de scores in het begin ver te zoeken. Na vijf minuten spel was de kwartstand 7-5 in het voordeel van The Hague Royals en de wedstrijd kabbelde eigenlijk naar het einde. Clay Mounce scoorde wel lekker door voor Heroes Den Bosch met een lay-up en een reverse dunk. Bij de stand van 46-86 pakte coach Braal toch even een time-out. Even later liet Clay Mounce zijn negentiende punt noteren. Voor The Hague Royals was dat het moment om ook een time-out te nemen. De stand was op dat moment 46-90 met nog iets meer dan drie minuten op de klok. Bij Heroes Den Bosch kwamen Laurens van Heesch en Luuk Schellen het veld in. Laatstgenoemde fleurde zijn debuut op met een mooie driepunter en aansluitend een heerlijk verdedigend blok. Het waren uiteindelijk Boy van Vliet en Mike Carlson die met vrije worpen de eindstand bepaalden op 54-97.

Uit tegen ZZ Leiden

De volgende wedstrijd is op zondag 9 januari om 15.00 uur in de Vijf Meihal in Leiden. Dan staat de uitwedstrijd tegen Zorg en zekerheid Leiden op het programma, de nummer twee op de ranglijst na 14 gespeelde wedstrijden. Gaat het Heroes Den Bosch lukken om de ‘winning streak’ voort te zetten? Kijk voor het laatste nieuws over Heroes Den Bosch op de website: https://heroesdenbosch.com.