In de online familie-kunstles kijken de deelnemers samen met een kunstdocent naar een aantal ontwerpen uit de tentoonstelling ‘GOTH – Designing Darkness’.
In de online familie-kunstles kijken de deelnemers samen met een kunstdocent naar een aantal ontwerpen uit de tentoonstelling ‘GOTH – Designing Darkness’. Foto: Marnix Schmidt

Online activiteiten Design Museum Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Design Museum Den Bosch is ondanks de lockdown - waardoor het museum de deuren heeft moeten sluiten - niet van plan bij de pakken neer te zitten. De eerder aangekondigde inspirerende activiteiten gaan dan ook online door. 

Zo is er op 5 en 7 januari de online familie-kunstles ‘Goth’ In deze interactieve les voor iedereen van 8 tot 12 jaar kijken de deelnemers samen met een kunstdocent naar een aantal ontwerpen uit de tentoonstelling ‘GOTH – Designing Darkness’. Waar komt de naam goth vandaan, wie is er eigenlijk goth, wat is er eng aan goth, of is het helemaal niet eng? Zie je goth terugkomen in spullen of spellen of boeken die jezelf hebt? De deelnemers aan deze digitale kunstles pluizen het samen uit, je krijgt leuke doe-opdrachten tussen het kijken door en maakt tenslotte een eigen gothic ontwerp. Online toegang is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen. Deze kunstles kan het beste door een kind en een volwassene samen gevolgd worden. De volwassene die een kind aanmeldt, krijgt een inschrijflink en een materialenlijst.

Online kinderworkshop

De kunstenaar Lucio Fontana is beroemd om de sneden en gaten in zijn schilderijen waarmee hij ruimte in en achter het doek schept. Tijdens de online kinderworkshops op 6 en 8 januari gaan kinderen van 7 tot 13 jaar zelf scheppen, volgens de regels van Fontana. Kies om te beginnen een prachtige kleur, kies vervolgens onverwachte geometrische vormen en schilder, snijd of steek net zoals Lucio deed. De deelnemers maken zo hun eigen interpretatie van het kunstwerk Quanta, dat de museumdocenten met de webcam laten zien. Ouders die hun kinderen inschrijven, krijgen een zoomlink en materialenlijst per mail.

Sunday Talk

In de tentoonstelling GOTH – Designing Darkness zie je een aantal Britse rouwsieraden uit de 19e eeuw. Maar hoe zit het precies met die Victoriaanse rouwcultuur? Wat waren daar de Nederlandse tegenhangers van? En hoe past die obsessie met de dood binnen de subcultuur goth? Je hoort het in deze Sunday Talk van kunsthistoricus Liesbeth den Besten op 30 januari om 13.30 uur. Deze Sunday Talk is ook online te volgen.

Reserveren

Reserveren voor één van bovenstaande activiteiten kan op de website van Design Museum Den Bosch: https://designmuseum.nl/activiteit/.