Afbeelding

Drie Bossche KBO-afdelingen gaan samen verder als één

Verenigingen

DEN BOSCH | Op 17 december hebben de drie voorzitters van de KBO-afdelingen in de stad ‘s-Hertogenbosch een nieuwe vereniging opgericht: Seniorenvereniging ‘s-Hertogenbosch Stad. 

In deze nieuwe vereniging gaan de drie ‘oude’ verenigingen - KBO-afdelingen Centrum-Zuid, Groot-West en Noord-Maaspoort en Empel - samen verder met als doel de belangenbehartiging van ouderen in de stad Den Bosch in de breedste zin van het woord. De nieuwe vereniging tracht dit te bereiken door het behartigen van de individuele belangen van leden (onder andere met behulp van ouderenadviseurs, cliëntondersteuners en belastinginvulhulpen), collectieve belangenbehartiging van senioren bij overheden en andere instanties, het samenwerken met organisaties en instellingen met een soortgelijk doel en het organiseren van sociale en culturele activiteiten zoals lezingen, muziek- en bingomiddagen en reizen.

Bestuursvacatures

In het najaar van 2020 bleek dat in de afdeling Groot-West de nood zo hoog was om nieuwe bestuursleden te werven, dat men overwoog de afdeling op te heffen. Ook bij Noord-Maaspoort en Empel waren er problemen om bestuursvacatures in te vullen. Toen rees de gedachte om de krachten te bundelen en te streven naar één gezamenlijke afdeling voor de stad Den Bosch. Na een jaar van overleggen en onderhandelen hebben de drie voorzitters op vrijdag 17 december bij notariskantoor Huijbregts hun handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de nieuwe vereniging: Seniorenvereniging ‘s-Hertogenbosch Stad. Een nieuwe vereniging met bijna 1000 leden. Zodra er wat meer zicht komt op de mogelijkheden in verband met Covid-19 wordt er een jaarprogramma gepresenteerd waarin alle activiteiten voor 2022 bekend worden gemaakt. 

Behoud identiteit

Aanvankelijk waren er wat zorgen over het behoud van de eigen identiteit van de ‘oude’ afdelingen. Maar ook hiervoor werd een oplossing gevonden door de activiteiten te blijven organiseren in de traditionele locaties: SCC De Slinger, SCC De Helftheuvel en het Nico Schuurmanshuis. Op iedere locatie wordt elke maand ten minste één activiteit georganiseerd. Deze zijn uiteraard toegankelijk voor alle leden van de nieuwe vereniging.

Nieuwe bestuursleden gezocht

Omdat op korte termijn enkele bestuursleden vanwege hun leeftijd hun functie willen neerleggen, wordt hierbij een dringende oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden (bij voorkeur 50-plussers).Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Cor Kluijtmans op 06-4440635, of mailen naar c.j.w.kluijtmans@hetnet.nl.